Tina Turner va deveni cetăţean elveţian

Vedeta trăieşte în Elveţia de 20 de ani dar, pentru a deveni cetăţean cu drepturi depline în Elveţia, trebuie să obţină şi avizul favorabil din partea reprezentanţilor Cantonului Zurich şi al Confederaţiei.
Reprezentanţii localităţii Küsnacht, situată pe malul Lacului Zurich i-au acordat vedetei dreptul de rezidenţă, decizie făcută publică vineri.

"Sunt foarte fericită în Elveţia, mă simt acasă aici. Nu îmi pot imagina un loc mai bun în care să trăiesc", a declarat Tina Turner revistei Blick, citată de Mediafax. Ea a apreciat respectul pe care elveţienii îl au pentru viaţa privată.

Tina Turner s-a retras din viaţa publică după turneul său ce e avut loc în 2008/2009.
Cântăreaţa a învăţat limba germană şi s-a mutat în Elveţia în 1995, pentru a locui cu partenerul său de viaţă, Erwin Bach.

Potrivit publicaţiei elveţiene Blick, cântăreața intenţionează să renunţe la cetăţenia americană atunci când va primi paşaportul elveţian.

Tina Turner, al cărei nume adevărat este Anna Mae Bullock, s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Brownsville (Tennessee). Tatăl ei lucra pe o plantaţie de bumbac, iar mama ei era de origine indiană. Cântăreaţa a trecut, de altfel, la budism în 1970.

După liceu, Tina Turner s-a mutat la Saint Louis, atunci capitala blues-ului, unde l-a întâlnit pe Ike Turner, un chitarist cu opt ani mai în vârstă decât ea.
Primul lor single - "Fool in Love" - a urcat pe primul loc în topul Hit Parade, notează Mediafax.

Consacrarea ei în cariera solo a venit în 1966, odată cu lansarea piesei "River Deep Mountain High", compusă pentru ea de Phil Spector.

Căsnicia ei a început să se degradeze după ce Ike Turner a devenit dependent de droguri şi abuziv, Tina Turner părăsindu-l pe 2 iulie 1976 şi luând cu ea cei patru copii ai cuplului, dintre care doi pe care soţul ei îi avea dintr-o relaţie anterioară.

În timpul divorţului, ea a renunţat la orice sprijin din partea lui Ike şi la drepturile asupra melodiilor comune.
Şi-a început cariera solo în 1984, la New York, când avea datorii de o jumătate de milion de dolari şi trăia doar din ajutorul social. În acelaşi an, la vârsta de 45 de ani, Tina Turner a câştigat patru premii Grammy pentru albumul de revenire "Private Dancer" şi a apărut, alături de Mel Gibson, în filmul "Mad Max - Beyond Thunderdome".

A mai jucat în numeroase filme şi a lansat alte 10 albume muzicale, primind numeroase premii.


Foto: AFP/Mediafax
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod