5 măşti cu argilă care te scapă de acnee şi te întineresc

Argila este bogată în minerale (calciu, magneziu, siliciu, fier, potasiu etc.), atât de benefice tenului nostru. Are proprietăţi cicatrizante, antitoxice, antiseptice, ceea ce o face un foarte bun ingredient în tratamentele cosmetice. Argila se găseşte sub diverse sortimente: argilă albă, galbenă, roşie, verde şi gri.

Argila este bogată în minerale (calciu, magneziu, siliciu, fier, potasiu etc.), atât de benefice tenului nostru.

Are proprietăţi cicatrizante, antitoxice, antiseptice, ceea ce o face un foarte bun ingredient în tratamentele cosmetice. Argila se găseşte sub diverse sortimente: argilă albă, galbenă, roşie, verde şi gri. Iată ce beneficii îţi aduc măştile cu argilă.

Amestecată cu diferite fructe, legume, iaurt, miere de albine, ulei de măsline sau gălbenuş de ou, argila este benefică pentru toate tipurile de ten.

Măşti cu argilă: Hidratarea tenului uscat
Dacă ai tenul uscat ai nevoie de o lingură de pudră de argilă, una de zeamă de lămâie, două linguri de brânză de vaci proaspătă şi un gălbenuş de ou.

Se amestecă bine, până se omogenizează. Pasta se întinde pe toată faţa, excepţie zona ochilor, şi se lasă să acţioneze timp de 20 de minute. După, se clăteşte faţa cu apă.

Mască împotriva acneei
Dacă ai un ten acneic, masca din argilă te va ajuta. Amestecă pudră de argilă cu zeamă de lămâie. Amestecă până obţii o pastă consistentă, uşor de întins. Se aplică pe faţă pentru 30 de minute. Tratamentul se face în cure de câte 7 zile, după care se continuă de 2 ori pe săptămână până la vindecare.

Măşti cu argilă: Mască pentru ten normal
Pentru tenul normal, o mască din argilă şi smântână este ideală. Ai nevoie de 2 linguriţe de argilă, 2 linguriţe de lapte şi o linguriţă cu smântână. Se amestecă argila şi laptele călduţ până se transformă într-o pastă. Adaugă smântâna şi amestecă bine. Aplică pasta obţinută pe tenul curat şi ţine masca până se usucă. Clăteşte cu apă călduţă.

Mască dezinfectantă
Această mască este recomandată persoanelor cu ten gras.

Amestecă două linguriţe de argilă verde pudră cu apă minerală până obţii o pastă. Aplică pe faţă, evitând zona ochilor. Lasă pasta să se usuce, aproximativ 20 de minute după care clăteşte bine.

Măşti cu argilă: Masca revitalizantă
Pasează cu blenderul doi-trei morcovi până obţii două linguri de suc pe care îl amesteci cu patru linguriţe de argilă albă., pudra. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze 15 minute, după care clăteşte bine.

 

 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adelina pe 31 Ian 2015, 14:16
    Niciodata nu aplicati lamaie pe fata!

    Masca pe baza de lamaie este o mare prostie! Lamaia este un iritant major si nu ar trebui niciodata aplicata pe ten. Sucul de lamaie are un PH de 2 si este ft, ft acid, dar daca totusi l-ati aplicat pe piele folositi neaparat protectie solara (mai mare decat ati fi folosit normal pt acea zi)

    0
    0

  • Marii pe 21 Nov 2013, 19:41
    5 masti cu argila

    Eu imi cumpar mastile cu argila pt acnee de la plafar. Este 1,5 lei un plic si il poti folosi pt 2 aplicari. Folosesc de catva timp aceste masti si chiar dau rezultate! Le rocomand pt ca se merita !

    1
    0

  • M30 pe 20 Sep 2013, 11:08
    loredana aelenei...

    eu am scapat cu zynerit,trebuie sa il folosesti cam 3 luni sau pana ce ti se vindeca..la mine au aparut rezultate dupa 2 saptamani,dar stateam tot timpul cu el pe fata,il aplicam dimineata si seara

    0
    0

  • loredana bianca pe 5 Iul 2013, 18:07
    acnee

    pentru acnee sa inteleg k argila verde este buna?de unde o cumpar?rog raspuns multumesc

    0
    0

  • loredana aelenei pe 10 Apr 2013, 16:56
    MASCA CU ARGILA

    AM FOLOSIT FOARTE MULTE MASTI SI TOT NU POT SCAPA D COSURI...UN SFAT VA ROG....MULTUMESC

    0
    0

  • Aurelia pe 19 Oct 2012, 16:52
    e cea mai buna masca incercata vreodata!

    Am un ten problematic, predispus la aparitia cosurilor. Din toate produsele, medicamentele si mastile naturale recomndate de medicul dermatolog, masca din argila e cea mai buna. Am descoperit masca din argila intimplator si sunt foarte multumita, iti vindeca cosurile si petele ramase dupa ele. Daca e folosita regulat, rezultatele nu se vor lasa mult asteptate. P.S.: eu folosesc argila verde.

    2
    0

  • simika pe 18 Oct 2012, 09:20
    am folosit..

    Am folosit multe tratamente facute in casa pe baza de argila, ba chiar mi-am facut o pasta numai din argila cu putina apa calduta...asa am scapat de cosuri la pubertate. E foarte buna! Nu am mai folosit-o de mult, multumesc ca mi-ati reamintit de beneficiile ei.

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod