Cum să repari părul după decapaj sau decolorare

În momentul în care ai dorit o nuanță mai deschisă a părului, stilistul ți-a propus să-ți decoloreze părul? Este bine să te informezi înainte despre cum va fi părul după decapaj sau decolorare.
Nu îți face griji, efectele dăunătoare ale decolorării sau decapajului pot fi reduse cu ajutorul câtorva sfaturi de îngrijire a părului după aceste procese. Mai jos, poți afla ce se întâmplă cu firele de păr și cum poți să repari părul după decapaj sau decolorare.
 

Ce se întâmplă cu părul după decapaj sau decolorare?


Procesul de decolorare a părului deschide firul de păr și elimină culoarea prin schimbarea compoziției melaninei regăsită în firele de păr. Pentru a penetra firul de păr, sunt ridicate cuticulele firelor de păr. Dacă părul este prea decolorat, cuticulele nu vor mai putea sta normal odată ce procesul este încheiat.
Acest lucru va cauza apariția unei  texturi aspre a părului. Decapajul sau decolorarea slăbesc firele de păr, așa că s-ar putea să te trezești cu mai multe fire de păr rupte decât de așteptai. 

În primul rând, pentru a preveni deteriorarea părului, nu uita să vorbești cu stilistul tău în prealabil. Dacă ai părul subțire sau fin, scad șansele ca părul tău să reziste prea bine după decolorare. Stilistul poate folosi un decolorant cu o intensitate mai mică, dar care îți va afecta părul mai puțin. De asemenea, îl poți ruga pe stilist să îți decoloreze părul până la un punct, după care să folosească un toner, pentru a obține nuanța de blond pe care ți-o dorești.
Poți preveni deteriorarea firelor de păr și prin obținerea culorii în mai mulți pași. 

Trucuri pentru a repara părul după decapaj sau decolorare


1. Nu te spăla pe cap.


Cel puțin, nu imediat după ce te-ai decolorat. Așteaptă cel puțin 2-3 zile înainte de a spăla părul după decapaj sau decolorare. Această pauză le va oferi uleiurilor naturale șansa de a se regenera și proteja foliculii de păr.

2. Încearcă o mască naturală.


În momentul în care te poți spăla, încearcă și o mască de păr pe bază de avocado, ulei de măsline și iaurt. Vei avea nevoie de 1-2 avocado, 1-2 linguri de ulei de măsline și 1/2 cană de iaurt simplu.
Adaugă toate ingredientele într-un bol, pasează-le bine și aplică pasta de la vârfuri către rădăcinile firelor de păr. Pune o cască de duș de cap, peste care pune și un prosop încălzit. Lasă masca să acționeze pentru cel puțin o oră. Cu ajutorul acestui truc, vei reda sănătatea părului și vei stimula producția de uleiuri naturale.

3. Părul după decapaj sau decolorare: folosește produse hrănitoare de păr.


În principiu, poți folosi orice produs cosmetic pentru păr care se lasă pe firul de păr între 2 și 5 minute. Încearcă să găsești șamponul și balsamul perfecte pentru textura părului tău sau întreabă un profesionist ce îți poate recomanda.

4. Aruncă peria și folosește un pieptene cu dinții rari.


Folosește un pieptene cu dinții rari pentru a-ți pieptăna părul ud. Acesta este momentul în care se rup cele mai multe fire de păr, iar acest tip de pieptene reduce firele pierdute cu mai mult de 50%. 

De asemenea, încă un sfat despre părul după decapaj sau decolorare ar fi acela că este bine să reduci interacțiunile pe care le aveai cu uscătorul de păr, placa, ondulatorul sau orice alte instrumente ce îți usucă podoaba capilară.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod