Cum alegi uleiul de păr

Uleiul de păr potrivit te poate scăpa de o grămadă de probleme, așa că în materialul de față te vom ajuta să înțelegi cum îl alegi pe cel potrivit pentru nevoile tale.
Îngrijirea părului este un proces important pentru aspectul fiecãrei femei și este necesar să știi exact ce fel de îngrijire funcționează pentru tine, în funcție de tipul tău de păr și de nevoile pe care le are acesta.

Este important să știi că nu există un ulei minune care să trateze toate problemele pe care le ai, așa că haide să vedem cum îți alegi uleiul de păr în funcție de tipul tău de păr și de ce probleme îți dorești să previi sau să rezolvi.

Ulei de păr pentru vârfuri despicate


O problemă comună pe care o au aproape toate femeile, indiferent de tipul de păr pe care îl au, este aceea a vârfurilor despicate. Fie că ai părul creț sau ondulat, la un moment dat te vei confrunta cu această neplăcere, fie din cauza coafatul lui excesiv, fie din cauza vopsitului cu o vopsea tradițională sau cu ajutorul unui nuanțator de păr. Prin urmare, îți recomandăm să folosești un ulei de păr care să trateze vârfurile despicate deoarece acestea vor da senzația de aspect neîngrijit. Pentru vârfurile despicate te sfătuim să folosești uleiuri de păr pe bază de sâmburi de struguri și să îl aplici pe părul uscat și curat. Nu uita că uleiul de par nu se aplică la rădăcina firului de par.

Ulei de păr pentru păr deteriorat


O altă problemă comună este aceea a părului deteriorat care este afectat de vopsire decolorare și de o dietă săracă în nutrienți. Te sfătuim ca, pe lângă produsele cosmetice externe pe care le folosești pentru rezolvarea acestor probleme, să ai grijă și la corectarea modului în care îți construiești meniul deoarece alimentația are o mare influență asupra felului în care arată atât părul, cât și pielea ta.

Experții recomandă uleiul de păr pe baza de cocos atunci când ai probleme cu părul deteriorat sau uscat. Acesta va hrăni firele tale de păr și este potrivit pentru orice tip de păr ai avea deoarece îl va hidrata în profunzime. În ceea ce privește modul de aplicare, îl poți folosi în loc de mască, lăsându-l să-și facă efectul peste noapte. Dimineața îl vei îndepărta cu ajutorul unui șampon și vei reuși să vezi rezultatele într-un timp foarte scurt.

Ulei de păr pentru păr creț


Părul creț poate să îți dea bătăi de cap în ceea ce privește îngrijirea și coafarea acestuia deoarece îți poate fi greu să reușești mereu să definești buclele și să îl descurci atunci când îl piepteni. Mai mult, părul creț are tendința, de regula, pentru a fi uscat, așa că trebuie să rezolvi mai multe aspecte atunci când vine vorba despre alegerea uleiului de păr perfect pentru părul tău creț.

Te sfătuim să te îndrepți către un ulei de păr pe bază de cocos sau pe bază de macadamia deoarece acesta conține un complex de vitamine, cum ar fi: fosfor, acid oleic și vitaminele A și B.

Ulei de păr pentru păr uscat și scalp sensibil


O altă categorie importantă și care poate să pună probleme de îngrijire și de coafare este aceea a unui scalp sensibil și iritat și a unui păr uscat. Atunci când te afli în această categorie, ești mai expusă riscului de a dezvolta mătreață sau probleme asemănătoare deoarece atunci când scalpul tău este deshidratat, și părul are de suferit și este evident că acesta va fi unul de tipologie uscată. În această situație te sfătuim să folosești uleiuri de păr pe bază de jojoba deoarece îți va hidrata atât scalpul, cât și firele de păr. Uleiul de jojoba este asemănător sebumului, așa că te va ajuta să îți rezolvi aceste probleme și părul tău va fi mai strălucitor mai moale, iar scalpul tău va fi mai sănătos. Îl poți folosi atât în loc de mască hidratantă cât și în mod obișnuit.

Alege-l pe cel potrivit pentru tine!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod