Bărbații înalți și femeile scunde formează cele mai fericite cupluri

Bărbații înalți și femeile scunde formează cupluri cu adevărat adorabile, dar știai că cercetările arată că acestea sunt, de asemenea, cuplurile perfecte? Iată de ce!

De ce formează bărbații înalți și femeile scunde cele mai fericite cupluri? Iată ce zic oamenii de știință!


Într-un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Konkuk din Coreea de Sud, s-a constatat că acele cupluri cu o diferență de înălțime mai mare tind să aibă o relație mai reușită și mai lungă decât celelalte. Autorii studiului au colectat datele de la 7.850 de cupluri pe o perioadă extinsă de timp. Potrivit doctorului Kitae Sohn, cercetătorul principal al echipei, s-a observat că o mare diferență de înălțime între partenerii cuplului a fost corelată cu fericirea soției.
De asemenea, preferința femeilor pentru bărbații înalți a crescut aptitudinile de reproducere a femeilor. Doctorul Sohn a menționat că femeilor pur și simplu le plac bărbații înalți.

Deși cercetătorii nu știu exact care este motivul pentru care femeile preferă bărbații înalți, acest comportament al femeilor poate fi asemănător cu motivul pentru care oamenii își doresc dulciuri, mâncăruri sărate sau chiar și grase. Are ceva de-a face cu modul în care funcționează creierul atunci când încă evoluează. 

Într-un alt studiu, realizat în 2013, de către o echipă de psihologi olandezi, s-a descoperit că femeile preferă bărbații mai înalți deoarece sunt percepuți ca fiind mai puternici și mai calificați în a evita amenințările fizice pentru familie.
Pe scurt, femeile sunt atrase de bărbații mai înalți, deoarece în trecut se credea că sunt vânători mai buni și că pot avea grijă de familie, asigurându-i tot ce trebuie pentru un trai bun. 

Într-un studiu realizat de Universitatea din Pennsylvania și Universitatea din Michigan, s-a descoperit că femeile sunt atrase de bărbați mai înalți deoarece aceștia tind să aibă mai multă încredere în sine. Un alt studiu susține ideea că bărbații mai înalți au mai multe șanse de a deveni bogați și stabili din punct de vedere financiar în comparație cu bărbații mai scunzi. 

Acest lucru se datorează nutriției de care bărbații mai înalți au avut parte în copilărie și prin care și-au întărit abilitățile cognitive și umane, oferindu-le un avantaj de a părea mai capabili, demni de încredere și încrezători.
Prin urmare, aceștia sunt cei care sunt promovați mai des și devin manageri, CEO și lideri de echipe. 

Revenind la studiul inițial, s-a demonstrat că doar înălțimea mare a unui bărbat nu poate prezice succesul relației.

 
Înălțimea este un factor în primii 18 ani ai relației, ceea ce înseamnă că nu va mai conta la câțiva ani după. La sfârșitul zilei, tot cuplului îi revine datoria de a-și gestiona relația.

Deși se cunoștea faptul că femeile preferă bărbații înalți în relații din motive evolutive, niciun studiu nu a investigat dacă un soț mai înalt poate face o soție mai fericită.
O diferență de înălțime mai mare dintr-un cuplu este corelată în mod pozitiv cu fericirea soției.

Ești de acord că bărbații înalți și femeile scunde formează cupluri mai fericite și de succes? 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod