Lucruri pe care nu le fac oamenii puternici

Toată lumea are capacitatea de a-și construi puterea mentală, dar cei mai mulți oameni nu știu cum. Ne petrecem mult timp vorbind despre forța fizică și sănătatea fizică, dar mult mai puțin timp dedicăm puterii mentale și sănătății mintale. Mai jos, poți regăsi câteva lucruri pe care oamenii puternici le evită, deoarece aceștia au obiceiuri sănătoase. Își gestionează emoțiile, gândurile și comportamentul cu succes.

Ce lucruri evită oamenii puternici?


1. Nu-și pierd timpul plângându-și de milă


Persoanele puternice din punct de vedere mental nu stau să se plângă de circumstanțe sau de modul în care sunt tratate de alții. În schimb, își asumă responsabilitatea pentru rolul lor în viață și înțeleg că viața nu este întotdeauna ușoară sau corectă.

2. Nu renunță la puterea lor


Aceștia nu le permit altora să îi controleze și nu renunță la puterea lor. Nu spun niciodată că șeful lor îi face să se simtă prost, pentru că înțeleg că au controlul asupra propriilor emoții și au posibilitatea de a alege modul în care răspund.

3. Nu se tem de schimbare


Persoanele puternice mental nu încearcă să evite schimbările. În schimb, sunt deschise la schimbări și sunt dispuse să fie flexibile.
Acestea înțeleg că schimbarea este inevitabilă și cred în abilitățile lor de a se adapta.

4. Nu-și consumă energia pe lucruri pe care nu le pot controla


Nu vei auzi o persoană puternică din punct de vedere mental că se va plânge de bagajele pierdute sau de blocajele din trafic. În schimb, se va concentra asupra a ceea ce poate controla în viața sa. Aceasta recunoaște că, uneori, singurul lucru pe care îl poate controla este atitudinea sa.

5. Nu încearcă să le facă pe plac tuturor


Persoanele cu o mentalitate puternică știu că nu trebuie să mulțumească pe toată lumea mereu. Nu le este frică să spună ceva atunci când este nevoie. Se străduiesc să fie bune și corecte, dar își dau seama că nu ele sunt cauza fericirii altor persoane.

6. Nu se tem de riscurile calculate


Aceștia nu se lasă pradă riscurilor nesăbuite, dar nu se tem de riscurile calculate. Persoanele puternice își petrec timpul cântărind riscurile și beneficiile înainte de a lua o decizie importantă și sunt de deplin informate cu privire la posibilele dezavantaje înainte de a face ceva.

7. Nu trăiesc în trecut


Persoanele puternice nu își pierd timpul trăind în trecut și dorindu-și ca lucrurile să fie diferite. Acestea își acceptă trecutul și învață din acesta.
Cu toate acestea, nu revin în mod constant la experiențele negative. Trăiesc în prezent și planifică pentru viitor.

8. Nu fac aceleași greșeli din nou


Aceștia acceptă responsabilitatea pentru comportamentul lor și învață din greșelile din trecut. Drept urmare, nu repetă greșelile. În schimb, trec mai departe și iau decizii mai bune în viitor.

9. Nu sunt invidioși pe succesul altora


Oamenii puternici din punct de vedere mental pot aprecia și sărbători succesul altora de-a lungul vieții. Aceștia nu sunt geloși și nu se simt înșelați atunci când ceilalți îi depășesc. În schimb, aceștia recunosc că succesul vine după muncă și sunt dispuși să muncească din greu pentru propria șansă la succes.

10. Nu renunță după primul eșec


Aceștia nu consideră că eșecul reprezintă un motiv pentru a renunța. În schimb, utilizează eșecul ca o oportunitate de a crește și de a se îmbunătăți.
Sunt dispuși să continue să încerce până când vor reuși. 

11. Nu te tem de timpul petrecut singuri


Oamenii puternici nu au o problemă cu timpul petrecut singuri și nu le este frică de tăcere. Nu se tem de propriile gânduri și pot folosi aceste momente de singurătate pentru productivitate. Se bucură de propria companie și nu sunt dependenți de compania celorlalți, putând fi fericiți și singuri. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod