Diferența dintre o relație matură și una imatură

Cuplurile mature se ridică, iar cele imature cad. Iubirea este fie un joc care trece, fie pentru totdeauna.
Iubirea este fie greșită, fie corectă. Iar un cuplu este fie matur, fie imatur. Însă cum poți face diferența dintre o relație matură și una imatură? Cum poți să îți dai seama dacă relația în care ești tu va dura două luni sau pentru toată viață? 

Care este diferența dintre o relație matură și una imatură?


În primul rând, ar trebui să fie ușor, de la început până la sfârșit. Nu există certuri pasionale cu împăcări pasionale. Nu există telefoane, griji și mesaje obsesive. Nu există dramă reală. Pentru că dramele sunt pentru copii. Dramele sunt pentru oameni care nu știu ce înseamnă să ai o relație, care trăiesc prin noțiuni idealiste, preconcepute, care cred că iubirea trebuie să fie sălbatică și obsesivă. 

Iubirea este ușoară.
Este cel mai ușor lucru pe care l-ai făcut vreodată. Este cel mai calm aspect al vieții tale, cea mai călduroasă pătură pe care ai pus-o vreodată pe tine. Este ceva care se întâmplă în mod natural, nu trebuie să lupți pentru aceasta zi și noapte. Când iubești pe cineva, iar persoana aceea te iubește, nu există niciun dubiu la nivelul sentimentelor, există o pace a minții. O liniște pe care nu ai mai simțit-o niciodată înainte, o liniște care te revitalizează și te face umil. O relație matură trăiește din această pace a minții, iar o relație imatură se îneacă în ea.

Relațiile imature își pun întrebări, cele mature răspund la ele. Relațiile imature au multe îndoieli. Parteneri se întreabă dacă există iubire, dacă sunt înșelați, dacă vor mai fi împreună peste două luni.
Cuplurile mature nu trebuie să pună întrebări. Acestea cunosc deja răspunsurile și nu au nevoie de reasigurări din partea partenerilor. Se simt confortabil și nu au dubii, deoarece dragostea matură nu presupune toate acele întrebări nesemnificative, ci un confort care vine din cunoaștere. 

Relațiile imature te fac mereu să-ți dorești ceva, iar relațiile mature îți oferă tot ceea ce ai nevoie. Există un gol în relațiile imature, o absență aparentă și o grijă neîncetată că lipsește ceva. Partenerii merg la culcare îngrijorați și stau singuri doar pentru câteva ore. Relațiile mature nu au nevoie de așa ceva. Nu există spații goale sau mici crăpături. Nu au sentimentul că ceva a dispărut atunci când nu sunt alături de parteneri. Iubirea dintre doi oameni maturi umple fiecare gaură din fibra ființei lor. 

În relațiile imature, partenerii se străduiesc să fie o singură persoană completă, iar în relațiile mature sunt două persoane dezvoltate complet.
Relațiile imature sunt formate din doi oameni incompleți. Sunt două jumătăți care încearcă să facă un întreg. Este vorba de oameni care caută ceva ce nu poate fi găsit în altă persoană. Se domină reciproc, se forțează împreună și nu se transformă într-o persoană completă. Partenerii din cuplurile mature nu se străduiesc niciodată să fie o singură persoană. Sunt doi oameni care încearcă să devină mai buni. Iubirea dintre cei doi nu presupune completarea reciprocă, ci individuală. Este vorba despre ambițiile personale de a-și urmări pasiunile, interesele și idealurile. 

Partenerii din relațiile imature se ceartă prin mesaje, iar cei din relațiile mature față în față. Certurile sunt naturale, însă mesajele nu. Cuplurile mature nu își petrec zilele încercând să rezolve probleme în fața unui ecran.
Atunci când vor să rezolve ceva, o fac față în față, unde semnificațiile nu pot fi interpretate în mod greșit. Cuplurile imature își alimentează relațiile cu neînțelegeri și cu mesaje lungi. Cuplurile imature văd mesajele lungi ca pe o dovadă a relației lor și își găsesc confortul în orele întregi petrecute în spatele telefoanelor. Se ceartă doar pentru a se certa, pe când cuplurile mature se luptă pentru viitorul lor. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod