Michael Jackson, monstru sau nevinovat? „Leaving Neverland“, filmul care îl acuză pe megastar de pedofilie, a împărțit lumea în două tabere

Mai multe posturi de radio din întreaga lume nu mai difuzează piesele lui Michael Jackson după premiera documentarului în care megastarul e acuzat de pedofilie.

Prezentarea filmului "Leaving Neverland" în Statele Unite și în Marea Britanie a împărțit lumea în două tabere: tot mai mulți oameni apreciază că mărturiile prezentate în film sunt adevărate și că Michael Jackson a fost un pedofil care a acționat la adăpostul popularității și influenței sale uriașe, dar fanii îi rămân fideli și consideră că este nevinovat.

După premiera documentarului care face vâlvă în toată lumea, mai multe posturi de radio au decis să nu mai difuzeze piesele lui Michael Jackson, anunță NME. Potrivit CNN, cele mai importante stații din Noua Zeelandă au aplicat această măsură. De asemenea, în Canada începe să ia naștere un astfel de embargo muzical, trei posturi importante din Montreal renunțând să mai transmită melodiile artistului, anunță CBS.

"Michael Jackson nu mai este acum în playlisturile posturilor MediaWorks. Este o reflectare a audiențelor și a preferințelor - sarcina noastră este să ne asigurăm că posturile de radio transmit muzica pe care oamenii vor să o asculte", a justificat această decizie un reprezentant al rețelei de radio MediaWorks din Noua Zeelandă.

BBC Radio 2 a negat că ar fi renunțat să mai difuzeze muzica lui Jackson. "Deciziile privind ceea ce difuzăm sunt luate ţinând cont de public şi context", a transmis conducerea BBC.

În documentarul care va fi difuzat în România pe HBO GO începând de vineri, 8 martie, se arată cum Michael Jackson, aflat la apogeul carierei, a început o relaţie cu doi băieţi, în vârstă de 7 şi 10 ani, şi familiile lor.
Cei doi, Wade Robson şi James Safechuck, acum în vârstă de peste 30 de ani, susţin că au fost abuzaţi sexual de Jackson şi dezvăluie cum au depăşit asta după ani.
Robson, în vârstă de 36 de ani, povesteşte cum a fost molestat de Jackson de la 7 la 14 ani. De cealaltă parte, Safechuck, care a apărut alături de Jackson într-o reclamă Pepsi, a declarat că a fost abuzat de cântăreţ de la vârsta de 10 ani.

În afara relatărilor făcute de cei doi tineri, "Leaving Neverland" a redat şi povestirile rudelor acestora, dar şi vocea lui Michael Jackson, aşa cum apare în înregistrările trimise lui Robson.

Protagoniştii documentarului au afirmat că nu au fost plătiţi să apară în film şi că nici nu se aşteaptă la beneficii de pe urma participării lor la această producție.
Unul dintre cei doi bărbaţi a fost martorul apărării şi a semnat o declaraţie în care nega orice agresiune, în procesul din 2005, în urma căruia Jackson a fost achitat de acuzaţiile de pedofilie.
Ulterior, bărbatul şi-a schimbat poziţia, încercând chiar să deschidă o acţiune în instanţă în 2013.

Difuzarea filmului despre Michael Jackson a provocat reacții diverse în America. Oprah Winfrey i-a intervievat, luni seară, pe Wade Robson şi James Safechuck, care l-au acuzat pe megastar că i-a abuzat sexual în copilărie. Documentarul "Leaving Neverland" a fost difuzat de HBO luni seară, iar programul "After Neverland" a fost transmis după film. Regizorul şi producătorul Dan Reed a participat, alături de Robson şi Safechuck, la întâlnirea cu Oprah Winfrey care a fost înregistrată joi. Oprah Winfrey a moderat discuţia în faţa unui public format din peste 100 de copii abuzaţi sexual.

Winfrey le-a adresat câteva întrebări dure lui Robson şi Safechuck despre faptul că înainte au negat public comportamentul nepotrivit al lui Jackson.
Ambii au dat declaraţii pentru Jackson în cazul său din 1993, atunci când Jordan Chandler l-a acuzat pe cântăreţ de molestare. Robson a depus mărturie în apărarea lui Jackson din procesul penal din 2005.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod