Top 15 filme mai înspăimântătoare decât un horror

Top 15 filme mai înspăimântătoare decât un horror

Sorcerer

5. Sorcerer (1977)

Toată lumea știe că „Exorcistul” lui William Friedkin, considerat pe scară largă unul dintre cele mai înfricoşătoare filme făcute vreodată. La patru ani după acel clasic, regizorul a făcut un alt film care, în felul său, este la fel de înfricoșător. „Sorcerer” est un remake după „Salariul groazei” al lui Georges Arnaud şi îl are în distribuţie pe Roy Scheider în rolul unui tip angajat să conducă un camion plin de nitroglicerină prin jungla sud-americană.

Poate că e inutil de precizat, plimbare este departe de a fi liniştită.
Friedkin ridică tensiunea la un nivel aproape de nesuportat. Există multă dramă umană în „Sorcerer”, dar frica reală vine din întrebarea pusă în mod repetat dacă nu cumva camionul va exploda, ucigându-l pe Scheider și cohortele sale. Scena  definitorie a filmului surprinde încercarea de trece camionul peste un pod șubred care se leagănă şi pentru care camionul este mult prea greu. Este o secvență lungă, care adaugă o complicație peste alta, până când fizic nu mai poţi suporta niciun pic de suspans în plus.
Faptul că este pusă în scenă cu autenticitate deplină măreşte impactul. „Sorcerer” este însăşi definiția anticipării pline de groază.
30 Octombrie 2016
 

Comentarii (1)


  • nigger pe 31 Oct 2016, 22:43
    jalnic

    Penibilismul vostru atinge cote inimaginabile!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod