Cum a ajuns Florin Dumitrescu jurat la MasterChef

Florin Dumitrescu povesteşte cum umplea singur 800 de farfurii pe zi pe vremea când lucra în Italia.
Florin Dumitrescu povesteşte cum umplea singur 800 de farfurii pe zi pe vremea când lucra în Italia.

Juratul de la MasterChef, care are 24 de ani, şi-a început cariera în bucătărie în urmă cu 10 ani, după ce a văzut la un post italienesc de televiziune cum un bucătar, într-o ţinută albă impecabilă, a gătit în 30 de minute un preparat spectaculos.

Într-un articol publicat de ziarul Gandul, Florin Dumitrescu povesteşte cum a ajuns să ia deciza vieţii lui la 14 ani. "Eu am refuzat să răspund  la întrebarea Ce vrei să te faci când vei fi mare atunci când aveam 7 ani.
Eu nu am avut răspuns pentru ea, toţi colegii mei de clasă au avut. Fiecare a vrut să se facă avocat, poliţist, bătăuş, doctor, vânător de recompense. Eu, când m-a ridicat învăţătoarea, i-am spus că nu ştiu şi ea a crezut că am o problemă. La fel şi taică-meu”
, a declarat juratul.
Şapte ani mai târziu, el i-a zis tatălui său că vrea să se angajeze pentru a face rost de bani să plece la mare. Aşa a ajuns să lucreze în bucătăria unui restaurant franţuzesc și a renunţat la polo, sport pe care l-a practicat timp de 7 ani, ieşind în două rânduri cel mai bun portar din ţară.

"Nu m-am angajat legal, dar stăteam 17 ore pe zi acolo.
Părinţii mei nu erau neapărat de acord, dar m-au lăsat în pace, pentru că ştiau că asta e ceea ce vreau să fac. Trebuia să fac curat în toată bucătăria, trebuia să asigur legumele pentru tot restaurantul, eu ţineam toate garniturile şi, în afară de asta, gafam, pentru că eram copil, şi mă băteau bucătarii de nu ştiam de mine. Şi am tras. Noroc cu patisera, aveam o cofetăreasă foarte bună. Şi plângeam de multe ori, pentru că mă terminau chestiile astea, plângeam pe umărul ei pentru că avea copii de vârsta mea. Şi ea îmi zicea: Dacă fiu-meu ar trebui să se angajeze în bucătărie şi să treacă prin ce treci tu, nu l-aş mai lăsa”
, îşi aminteşte Florin Dumitrescu.

Între timp, a uitat şi de ce s-a angajat şi nu a mai ajuns ani buni la mare. A ajuns însă să lucreze, de-a lungul carierei lui, în 26 de restaurante din România şi din Italia, iar acum este chef la restaurantul Escargot, relatează ziarul citat de Mediafax.

Florin Dumitrescu spune că cel mai greu lucru pe care l-a gătit vreodată a fost o plăcintă de carne, inspirată dintr-o reţetă de-a lui Radu Anton Roman. "Mi-a luat trei săptămâni să o fac, să pot să încep să o vând şi îmi ia undeva la 30 de ore să o gătesc. Dar este reţeta mea şi vând peste 30 de porţii pe zi.
Mi-aş deschide o plăcintărie numai pentru asta”
, spune juratul, care a gătit de-a lungul timpului pentru Nicolas Cage, Francis Ford Coppola, Wesley Snipes şi Jean Claude Van Damme.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
24 Aprilie 2012
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • me pe 26 Apr 2012, 01:28
    nu pricep

    pai si cum a ajuns jurat la MasterChef? Ca din articol n-am aflat cum...

    4
    0

  • roby pe 25 Apr 2012, 16:54
    mda

    am urmarit putin emisiunea.stiu ca asa este formatul sa tipe sa injure sa nu stiu ce....dar macar angajau niste bucatari adevarati.pe astia 3 nici grataru nu i-as lasa sa imi faca.nu sunt rautacios dar unu la 24 de ani,ce cacat de ex sa aibe,abereaza la fel cum abereaza miliardarii de carton cu primul milion facut.celalalt l-au prins astia cand manca la mc.dao in p mea ca bucatar sa bagi in tine cacat de mc si sa iti chinui si fata sa bage si ea.va dati seama cdupa asta ca habar nu are de el.grasu ala are o fata transpirata care ai gasesti numai la bodegi jegoase.si concurentii aia ia ales pe masura lor.niste milogi nemancati.sunt unii trecuti de 40 de ani. te apuci de meserii la varsta asta sa mai ai si pretentii sa ajungi mare cacat

    0
    5

  • Lia pe 25 Apr 2012, 14:44
    :))) e gluma ....

    Nu simte nimeni exagerarea ?! a vazut prea multe filme si nu a stiut sa adapeze putin scenariul..cum sa stai copil fiind, 17 ore in bucatarie ?! somn nu? scoala nu? e o aberatie totata ce spune tanarul asta..si a lucrat si in 30 de restaurante pana la...24 de ani..:)))) ori e praf ori e praf...am urmarit prea putin emisiunea sa imi dau cu parerea si despre prestatia lui din cadrul emisiunii M.C... dar prezentarea lui e...de exceptie..:))) gandeste si se comporta de 24 de ani..SF..:)))

    2
    2

  • Nina pe 25 Apr 2012, 14:30
    bravo

    ...însă fă ceva cu înfăţişarea ta.Arăţi trecut de 40, cocoşelule :-)

    3
    0

  • mihaela larisa pe 25 Apr 2012, 09:27
    felicitari

    felicitari!!! toata stima si admiratia

    3
    1

  • marina dragomir pe 25 Apr 2012, 07:27
    felicitari

    felicitari pentru ca esti un om muncitor si numai cel care trage tare ajunge sus, felicitari pentru rolul din emisiune sunteti magnifici toti dar tu Florin esti intre doi oameni duri si ameliorezi situatia desi in vorbe si tu esti de temut, dragii mei felicirari sunt mandra de asa oameni minunati si sunt mandra ca sunt romanca

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod