Povestea celei mai mici mame din lume

Amanda Moore a sfidat destinul si a învins... Nu i-a păsat de sfaturile medicilor, de diferenţele evidente dintre ea şi partenerul său, de riscuri, de probleme... a ales să fie fericită şi a reuşit. Aceasta este, în mare, povestea de viaţă a Amandei Moore, o britanică de 26 de ani, cu totul şi cu totul specială.

Amanda Moore a sfidat destinul şi a învins... Nu i-a păsat de sfaturile medicilor, de diferenţele evidente dintre ea şi partenerul său, de riscuri, de probleme... a ales să fie fericită şi a reuşit. Aceasta este, în mare, povestea de viaţă a Amandei Moore, o britanică de 26 de ani, cu totul şi cu totul specială.

La naştere, acum 26 de ani, nu exista medic in Anglia care să-i dea o sansă la viaţă, pentru că diagnosticul pe care i l-au pus a fost unul zguduitor: osteogeneză imperfectă sau boala oaselor de sticlă. Pe lângă faptul ca la orice mişcare risca să i se rupă câteun os, boala i-a afectat şi creşterea, în consecinţă, la aproape 30 de ani, tanăra măsoară doar... 80 de cm.

O viaţă normală la cei 80 de cm

Făcând abstracţie de toate problemele pe care le întâmpină, Amanda a decis să ducă o viaţă normală. "Am avut o viaţă normală, totul e normal pentru mine.

Dacă întâmpin vreo dificultate încerc să o depăşesc. De-a lungul vieţii am făcut tot ce au făcut şi cei din jurul meu. Am fost o adolescentă normală, apoi o tânără care ieşea în oraş cu prietenii şi mai bea câte ceva, am trăit, pe bune, ca toţi ceilalţi, doar ca m-am adaptat la diverse situaţii în felul meu", declară Amanda, pentru Happy Hour.

Dragostea, o constantă în viaţa ei...

Chiar dacă nimeni nu şi-ar fi putut închipui că unui om cu astfel de probleme îi mai stă capul la dragoste, ei bine că Amanda contrazice şi la acest capitol. Toţi prietenii pe care i-a avut până şi-a cunoscut soţul au fost normali ca şi înălţime: "Toţi iubiţii mei au fost înalţi, au avut aceeaşi înălţime ca şi Steven (n.r. soţul ei). Întotdeauna mi-au placut oamenii înalţi, nu am avut niciodată o relaţie cu cineva scund, aşa că nimeni nu a fost cu adevărat surprins când am apărut cu Steven.", continua Amanda.

Familia, pe primul loc

De actualul ei soţ s-a îndrăgostit în timp ce lucra la o firmă de taxi, în urmă cu trei ani. Este fiul şefei ei de atunci, un tânăr cu 6 ani mai mic decât ea, dar cu un metru mai înalt.

"L-am întâlnit pe Steven când lucram la compania de taxi, era fiul şefei mele, dar eram doar prieteni la început. Era foarte tânăr la momentul respectiv, pentru mine era un copil. Cu timpul am început să-l simpatizez din ce în ce mai mult", declară tânăra.


Pentru ca fericirea să fie deplină, cei doi îndrăgostiţi au fost binecuvântaţi şi cu un copil. În ciuda faptul că medicii i-au interzis să facă copii, trecând peste riscul ca micuţul ei să-i moştenească boala, Amanda l-a adus pe lume pe Aiden.

"Eu şi Steve am spus că dacă bebeluşul meu va moşteni problema mea de sănătate, atunci ok, eu am avut o viaţă normală, m-am simţit bine cu mine, aşa că el de ce nu ar putea să aibă parte de aceleaşi lucruri. Eu, cel putin, aş fi avut grijă ca el să aibă parte de aceeaşi educaţie ca şi mine, l-aş fi învăţat să se bucure de viaţă, să fie puternic.

Aşa că eu cred că i-am dat copilului meu o şansă la fericire, şi cred că a meritat să îmi asum riscurile pe care mi le-am asumat şi aş face din nou acelaşi lucru fără să clipesc.", explică tânăra.

Aidan este un copil care se dezvoltă normal, aşa că are toate şansele să îşi ajungă tatăl în înalţime atunci când va fi mare. Astăzi, copilul ei de un an şi jumătate, are aceeaşi înălţime ca şi mama lui şi, în curând, va ajunge să se uite la ea... de sus, la propriu.

O familie cu reguli stricte

Steven, şotul mamei eroine, spune că cea care impune regulile în casă este Amanda. În plus, la ei în familie totul este foarte bine organizat, fiecare ştie ce are de făcut, care îi sunt atribuţiile: "Fiecare ştie care e rolul său în casă. Eu am fost mereu responsabilă cu ordinea, pentru că Steven este foarte dezordonat, aşa că eu trebuie să fac curat dupa el.

Steven găteşte pentru că eu urăsc să gătesc, sinceră să fiu nici nu ştiu dacă sunt în stare. Apoi eu îl hrănesc pe Aidan, eu îi schimb scutecele şi Steven îi face băiţă. Eu nu m-aş simţi în regulă dacă i-aş face baiţă, probabil că aş putea, dar nu ştiu dacă am forţa necesară.", conchide Amanda.

Tu ce ai face dacă te-ai afla în această situaţie?

15 Septembrie 2010
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gheorghita pe 19 Sep 2010, 12:57
    Impresionant !

    Esti de admirat .Multa sanatate si sa te bucuri de viata si de familia ta.

    0
    0

  • Eu,,, pe 18 Sep 2010, 17:23
    D-ne.......rai mai suntem unii.....

    Alina,,,,,,,,,,rea poti fi! Daca,erai tu in locul ei?' Cum era?? Rusine pt, o asa gandire! Bravo Amanda!

    0
    0

  • dreamwithshiver pe 18 Sep 2010, 14:23
    Impresionant!!

    Asta înseamnă să ai cu adevărat încredere în tine,însuţi şi mai ales în Dumnezeu!O admir pe această femeie pentru faptul că e o luptătoare şi că nu s-a lăsat învinsă de boală alegând fericirea unei vieţi normale şi lipsite de griji. Iar soţul ei,Steve,a dat dovadă de faptul că este un om cu adevărat special susţinând-o şi iubind-o necontenit.Asta înseamnă iubire adevărată!Tot respectul meu pentru cei doi!

    0
    0

  • Ross@ pe 17 Sep 2010, 10:01
    stıtı..

    fıecare cu destınul sau Dumnezeu sa o odıhnesca ın pace pe M.M! sı sa-ı dea sanatate sı putere ın contınuare celeı ce este cea maı mıca mamıca :)

    0
    0

  • crina pe 16 Sep 2010, 19:17
    Iarasi ma gandesc la Madalina Manole!

    Cum a avut asa noroc o juma de sotie si M.M. a noastra, o papusa de femeie a avut asemenea destin nemernic??????? Bravo, Amanda ! Dumnezeu sa aiba grija de tine, Steven la fel cum o iubesti si ajuti tu pe sotia ta! Uite o lectie de viata !

    0
    0

  • teodora pe 16 Sep 2010, 18:22
    Viata

    foarte frumos ... cu totii avem dreptul la viata chiar daca suntem diferiti ... unii sunt pitici, altii prea inalti, grasi, slabi ... suntem cu totii copiii lui Dumnezeu

    0
    0

  • alina pe 16 Sep 2010, 13:20
    sex cu pitici

    Cred ca rebuie sa fii pervers sau bolnav mintal ca sa faci sex cu o pitica!!! Pervers, ca in filmul Caligula...

    0
    0

  • Sonya pe 16 Sep 2010, 09:50
    O astfel de...

    ...minune s-a petrecut si in Romania. Eu cunosc o persoana din Galati ca a devenit de asemenea mamica in pofida acestei boli extrem de dureroase....si asta fara sustinere psihologica, ci doar cu credinta puternica in Dumnezeu!...poate e timpul sa cautam/sa dam si exemple autohtone...

    0
    0

  • sydan pe 16 Sep 2010, 02:06
    Amanda Moore-o femeie cu multa sustinere psihologica

    Acesta este marea difernta intre vest si est. Noi, ca si pe vremea lui Tudor Vianu, adoptam fara noima forme organizationare, de structura pe car evestul le foloseste de multa vreme insa ne dovedim incapabili de a face uz de ele. ce daca avem psiholgi in scoli, beneficiaza de ei macar 15% dintre elevi? Exista consiliere psihologica pentru un bolnav care intra in spital pt o interventie chirurgicala? Exista specialisti pt asa ceva macar in spitalele particulare? INca nu, e tratata cest aspect ca un moft, de aceea si suntem considerati tara depresiva, de aceea inegrarea oamenilor cu diverse grade dedeficienta fizica ori psihica e cenusareasa prirotatilor.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod