Ioana Sucu isi castiga banii de la 17 ani

"Imi place sa-mi castig respectul celor din jur"

Esti tanara. Te asculta oamenii?

Ma asculta pentru ca stiu sa vorbesc cu oamenii, am stiut sa-mi castig respectul. Prin bunatate, prin felul in care vorbesti cu oamenii, poti sa-ti castigi respectul. Bineinteles, ca poti sa-l castigi si daca esti un tiran, dar acolo intervine frica si nu e ok. Eu nu vreau sa ma respecte cineva ca trebuie, vreau sa ma respecte si sa ma priveasca asa cum sunt o fata normala, cu multe idealuri, cu multa dorinta de a face ceva. Eu nu-mi doresc doresc sa ma intretina nici parintii mei, nici sotul meu care o fi sa fie, nimeni. Eu vreau sa am venitul meu si sa nu apelez la nimeni. Vreau sa nu duc lipsa de nimic si nu vreau sa cer cuiva. In plus, numai cand iti castigi proprii bani ajungi sa-i pretuiesti. Imi aduc aminte cand am castigat primul salariu, ma durea sufletul sa dau orice banut de acolo.

Care este cea mai scumpa investitie pe care ai facut-o din banii pe care i-ai castigat tu?

Un cadou pentru mama mea. Nu eu sunt pe primul loc intotdeauna, pentru mine conteaza mai mult fericirea celor pe care ii iubesc.
Fericirea mea nu consta in cine stie ce: eu ma bucur si pentru ca e soare afara, pentru orice floare care apare.

Esti o tipa pozitiva?

Sunt, desi am momente cand cad si in depresie si ma tine si o saptamana, doua, dar imi trece. In general, sunt optimista.

Cum arata o zi din viata ta?

Ma trezesc, ma duc sa fac sport, pentru ca daca nu fac vreo 2-3 zile ma enervez, simt ca nu mai sunt fericita. Vezi si asta este o cauza a fericirii mele. Sportul te ajuta sa fii altfel, esti mai vioi.

Mergi la sala?

Doar atunci cand este frig si alerg pe banda. Cand este cald si frumos ma duc sa alerg in parc. Nimic nu se compara cu alergatul in parc. Zici ca traiesti intr-o alta lume.

Revenind, ce faci dupa ce termini sedinta de sport?

Dupa aia ma intorc acasa, ma pregatesc si vin aici. In general, aici activitatea incepe pe la ora 11, dar vin mai devreme, sa vad ca toata lumea este la serviciu, mai vorbesc cu bucatarul, mai intreb ce si cum facem, ce plati mai facem.

In general, stau aici pana pe la 8 seara, daca este o zi agitata, daca vad ca e o zi mai putin agitata, ma duc sa ma mai ocup de lucrurile mele personale.
Alteori, ma duc la birou la mama, mai stam de vorba, ne sfatuim. Seara, ori le fac o vizita bunicilor, iar in zilele in care sunt deprimata, nu ies din casa seara. Atunci imi place sa stau cu laptop-ul in brate, nu vreau sa  fiu deranjata. Atunci cand sunt binedispusa, imi place sa joc Monopoly sau remi cu prietenii sau sa iesim la film.

Esti o tanara careia categoric ii place sa se ingrijeasca. Dimineata faci sport, dar in rest iti place sa mergi la spa, la solar?  

La mine, este foarte simplu. De obicei, fetele din familie, asa cum ne place sa spunem, mergem de doua ori pe an la un Spa de detoxifiere. Nu-i o placere sa stai acolo si sa mori de foame. Exceptand acest lucru, este foarte bine, pentru ca faci o groaza de lucruri: jacuzzi, masaj, dar astea dureaza doar cinci zile. Pe de-o parte este placere, pe de alta chin. Eu cu ajutorul medicilor de acolo am dat jos 25 de kilograme.

Crezi in terapia prin shopping?

Da, cred ca este cel mai frumos lucru pe care pot sa-l fac. Daca-mi spune cineva ca am la dispozitie o zi intreaga sa ma duc la shopping, sa probez, uit de mancare, de bautura, de orice.
Pot sa stau o zi intreaga sa fac lucrul asta, fara sa fac nimic altceva. Nu cumpar ceva anume, dar imi place, iar seara sunt rupta de oboseala, sunt epuizata. Acesta este un lucru dobandit de la mama, desi ea este alt gen. La shopping ea sta, se uita, se gandeste, este foarte ponderata. Primul lucru pe care-l face este sa se plimbe, seara isi noteaza pe carnetel ce si cum si a doua zi se mai plimba o data, dupa care si le cumpara. In general, cand plecam sa cumparam ceva, in alta tara, cumpara numai lucrurile care-i sunt necesare.

Din discutia pe care o avem, descopar ca esti foarte legata de familie ta...

Da, sunt foarte legata. Cat am fost plecata in Anglia am avut, nu stiu.... Poate ca unii ma considera nebuna, nesimtita, dar in acele momente eu imi doream sa am familia langa mine, in ciuda faptului ca aveam toate conditiile. De cate ori veneau bunica sau mama la mine si trebuia sa le duc la aeroport, plangeam in hohote.
Nimeni nu ma intelege cand spun asta. Experienta a fost foarte frumoasa. A fost incitant sa inveti, sa ai grija de tine, de casa. Eram cu sora mea, trebuia sa ne gatim, sa spalam, este o experienta foarte interesanta pentru orice tanar.
26 Aprilie 2010
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rica pe 3 Mai 2010, 15:53
    o parere personala

    bravo tie fata lui mama onoare tie sunt fff putini tineri care gandesc ca tine bravo tie tine-o tot asa mi-as dori sa te cunosc ca nu-mi vine sa cred ca exista asemenea tineri in ziua de azi bravo bravo bravo

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod