Primarii oraselor unde exista spitale sustin procesul de descentralizare

Facebook Twitter Comenteaza
Primarii oraselor unde exista spitale sustin procesul de descentralizare

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a onorat invitatia reprezentantilor Asociatiei Oraselor din Romania si a discutat astazi, 26 aprilie, despre descentralizarea managementului spitalelor.

Ministrul Sanatatii a afirmat ca in prezent descentralizarea unitatilor sanitare reprezinta una dintre solutiile de eficientizare. De asemenea, le-a explicat primarilor ca prin descentralizare se da posibilitatea comunitatii locale de a se implica direct in dezvoltarea sistemului sanitar, iar aceasta inseamna ca decizia sa fie luata mai aproape de pacient.


Primarii prezenti la intalnire au fost de acord cu preluarea unitatilor sanitare de la 1 iulie, dar au cerut ca procesul sa fie transparent. Mai mult acestia sustin demersul MS de reintroducere a rezidentiatului pe post pentru ca astfel edilii spera sa poata atrage mai mult personal medical in localitatile pe care le reprezinta.

Tot astazi ministru s-a intalnit si cu primarul Capitalei, prof. dr. Sorin Oprescu, pentru discutii pe aceeasi tema. Cei doi oficiali au convenit ca in zilele urmatoare un grup mixt format din reprezentanti ai ministerului si experti ai primariei sa lucreze pentru finalizarea detaliilor tehnice la proiectul legii descentralizarii in sanatate aflat in dezbatere publica.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod