5 vedete care au copii autişti

25 Februarie 2011
Autismul este o tulburare severă de dezvoltare, de natură neurobiologică, ce afectează capacitatea indivizilor de a socializa şi de a comunica. Cunoscut este faptul că există diferite grade de autism, de la cel sever, care implică, adesea, şi handicap mintal, până la forme de autism care îi permite persoanei să ducă o viaţă relativ normală.

În 2010, cercetatorii britanici au descoperit o metodă pentru a diagnostica autismul în stadii incipiente, prin scanare de 15 minute a creierului copilului.

Se ştie că diagnosticarea şi intervenţia timpurie oferă copilului cu autism mai multe şanse de a se dezvolta aproape normal, însă rar diagnosticul este stabilit înainte de 3-4 ani. Ultimele cercetări arată însă că bebeluşii cu autism pot fi recunoscuţi după gângurit. Oamenii de ştiinţă americani au observat că sunetele scoase de bebeluşii cu autism sunt diferite şi au reuşit, cu ajutorul unui sistem de analiză vocală, să detecteze diferenţa în 86% dintre cazuri.

Tot în 2010, oamenii de ştiinţă britanici au promis că autismul va putea fi detectat cu ajutorul unui simplu test de urină, care ar putea fi disponibil în 2015.

Există şi vedete, din România sau de la Hollywood, care sunt părinţi ai unor copii cu o astfel de tulburare, copii care "se uită în gol".
Nici aceste persoane publice nu şi-au pierdut niciodată speranţa că aceşti îngeri de copii vor putea duce o viaţă normală.
1 din 6

Manuela Hărăbor

Andrei Hărăbor, fiul de 19 ani al Manuelei Hărăbor, a fost diagnosticat la vârsta de 3 ani cu autism. Deşi la acea vreme nu existau prea multe cunoştinţe despre autism, frumoasa actriţă nu s-a resemnat cu gândul că nu se poate face nimic, aşa cum i se spusese. Vedeta şi-a înscris copilul într-un centru de zi, în care a fost supus unei terapii de tip ABA, concepută special pentru copiii cu autism. Manuela a decis apoi să plece împreună cu fiul său în America, pentru ca acesta să beneficieze de cele mai noi terapii specializate. După doi ani s-au întors în ţară. Într-un interviu acordat ziarului Gândul, vedeta se declara mulţumită de evoluţia fiului său: "Nu vreau să-l mânii pe Dumnezeu şi să aştept să-mi fie copilul absolvent de Cambridge, atât cât a câştigat, e bine"
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Bugnar Georgeta pe 13 Iun 2012, 11:28
    Sunt din Bistrita.D-na Raveca are un copil de 20 de ani diagnosticat cu autism. Doreste sa ia legatuta cu dvs. prin telefon pentru ca nu stie si nu are cine s-o ajute pe NET..

    Telefon 0755185338

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod