Autismul va fi depistat in 15 minute

Facebook Twitter Comenteaza
Autismul va fi depistat in 15 minute

Cercetatorii britanici au descoperit o metoda pentru a diagnostica autismul in stadii incipiente.

 

O scanare a creierului timp de 15 minute va ajuta la diagnosticarea timpurie a autismului in cazul copiilor. Specialistii sustin ca testul are o acuratete de 90%, lucru incurajator pentru ca astfel se poate initia un tratament in stadiul incipient, avand o eficienta ridicata.

Noua tehnica va fi folosita peste doi ani, spera expertii de la Institutul de Psihiatrie din cadrul King's College din Londra citati de publicatia britanica DailyMail. Tehnica folosita se foloseste de imagistica prin rezonanta magnetica pentru a produce imagini 3D care detecteaza anumite schimbari in structura diferitelor regiuni ale creierului.

Cu cat mai repede un copil incepe sa primeasca ajutor, cu atat mai mare este posibilitatea de a invata.

Mai mult, deoarece creierul unui copil este in dezvoltare, specialistii cred ca interventia timpurie ofera copilului cea mai buna sansa pentru a-si dezvolta potentialul maxim. Copiii cu autism sunt rar diagnosticati inainte de 3-4 ani. Diagnosticarea autismului este un proces de lunga durata, care poate fi efectuat de un psiholog, psihiatru, pediatru sau de o echipa formata din toate cele trei specializari. Autismul este detectat printr-o serie de interviuri si teste psihologice.

 

 Credit foto: DailyMail.co.uk

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod