Pe urmele actorilor: Cuplul care reface scenele celebre în locurile în care au fost filmate

Pasionați de călătorii, doi tineri au avut ideea de a căuta locurile în care au fost trase scene din filme și de a le reface într-o fotografie. Prima le-a ieșit atât de bine, încât de șase ani fac asta.

Acum șase ani, doi tineri aveau o idee năstrușnică. Li se părea greu de pus în practică, dar era prea incitantă ca să nu încerce să o valorifice. Pasionați de călătorii în toată lumea, ei căutau destinații speciale. Ideea lor a fost să caute locurile în care s-au filmat producții cinematografice și să încerce să facă acolo o poză care să semene cât mai mult posibil cu scena originală din film.

Când au făcut prima poză, le-a ieșit atât de bine încât au spus că așa își vor petrece vacanțele - călătorind spre locurile în care au fost turnate scene de film.

În 2018 au decis să posteze fotografiile pe Instagram, sub pseudonimul "Secret Famous Places".

Cei doi au explicat pentru Bored Panda ce implică refacerea unei scene la locul în care s-a filmat. În primul rând, trebuie să aibă cu ei costumele potrivite. "Trebuie să ne întrebăm prietenii și familiile dacă au cumva haine asemănătoare. Dacă nu, să le facem noi este de fiecare dată o opțiune bună sau trebuie să le cumpărăm", au scris ei.

În al doilea rând, trebuie să găsească locul în care s-a filmat scena respectivă: "Uneori este dificil, pentru că mediul sau orașele s-au schimbat de-a lungul anilor.
De asemenea, companiile de producție a filmelor folosesc efecte speciale computerizate și ne ia mult timp să găsim locul."


Când găsesc locația dorită, cei doi întâmpină o altă provocare - poate cea mai mare: "De multe ori, locul arată altfel decât ne așteptam. Fie plouă când noi avem nevoie de soare, fie este aglomerat când noi trebuie să fim singuri, sau poate fi foarte frig și noi trebuie să purtăm pantaloni scurți. Sunt o mulțime de probleme", au povestit cei doi.

Aceste dificultăți nu i-au împiedicat, însă, să-și ducă mai departe proiectul inedit.
Cu toate micile diferențe, inerente de altfel, care pot fi sesizate între scenele originale și cele recreate de ei, munca lor este impresionantă și se bucură de aprecieri pe Instagram, Facebook și YouTube. Uneori, diferențele sunt inevitabile - de exemplu, leii din planul secund din "Outlander" și-au schimbat culoarea între timp, iar cuplul nu a dorit să editeze imaginile.

Una dintre scenele refăcute a fost greșită, însă. Felix Engeln, o utilizatoare a platformei Bored Panda care trăiește de 40 de ani în Berlin, a scris că scena originală din "The Hunger Games: Mockingjay" a fost filmată într-un pasaj subteran, în timp ce cuplul a recreat-o într-o stație de metrou.
E doar o observație, însă această eroare nu știrbește proiectul impresionant pe care cei doi tineri îl continuă de șase ani. Iată ce au făcut până acum, călătorind pe urmele actorilor!

 

Citește și: 15 scene inedite din culisele filmelor de succes. Ce s-a întâmplat la filmări

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod