Ca-n anii '90: Viaţa într-o ţară care nu există

Dacă vrei să-ţi aminteşti cam cum era viaţa în România anilor '90 sau cum ar fi fost dacă ţara noastră nu adera la Uniunea Europeană, priveşte aceste imagini.

Când URSS s-a prăbuşit, în 1991, fostele republici socialiste au fost nevoite să se descurce pe cont propriu. Ca într-o mare asociaţie care s-a desfiinţat, unii s-au descurcat mai bine, alţii au rămas prizonierii trecutului, incapabili să-şi găsească drumul şi să progreseze fără ajutor străin. Asta s-a întâmplat cu regiunea de sud-est a Republicii Moldova, care a ales să rămână loială comunismului şi şi-a proclamat independenţa.

După ce s-a rupt de Chişinău, Transnistria supravieţuieşte cu sprijinul financiar şi militar al Rusiei, dar asta nu înseamnă că viaţa oamenilor din acest teritoriu s-a îmbunătăţit faţă de traiul pe care l-ar fi avut dacă erau cetăţeni moldoveni.

Transnistria şi-a declarat independenţa în 1990, însă aceasta nu este recunoscută la nivel internaţional. E o ţară care nu există oficial, cu aproape 500.000 de locuitori, în care timpul pare că a stat pe loc aproape trei decenii.

Când a auzit de acest loc, fotografa Julia Autz a fost curioasă să vadă la faţa locului cum este viaţa într-un asemenea colţ de lume în care viitorul este incert. "Am vrut să descopăr singură cum este să trăieşti într-un asemenea loc", a declarat ea pentru Huck Magazine.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod