Sparanghel


Sparanghelul a fost considerat o delicatesa inca din cele mai vechi timpuri. Aceasta leguma apare odata cu primavara, sezonul ei fiind considerat din aprilie pana in mai.
Desi poate fi gasita pe toata perioada anului, sezonul sfeclei este din iunie pana in octombrie, cand poti gasi foarte usor sfecle tinere.

Informatii nutritionale
Sparanghelul este o sursa excelenta de vitamina K, vitamina B, vitamina C si vitamina A. De asemenea, este o sursa buna de vitamina B (B1, B2, B3 si B6), fibre, mangan, cupru, fosfor, potasiu si proteine.
Tabel nutritional
1 ceasca sparanghel fiert (180 grame) are 43.20 calorii.
Nutrienti Cantitatea Cat la % asigura din necesarul zilnic?
vitamina K 91.80 mcg 98 %
folati 262.80 mcg 65.7 %
vitamina C 19.44 mg 32.4 %
vitamina A 970.20 IU 19.4 %
triptofan 0.05 g 15.6 %
vitamina B1 0.22 mg 14.7 %
vitamina B2 0.23 mg 13.5 %
mangan 0.27 mg 13.5 %
fibre 2.88 g 11.5 %
vitamina B6 0.22 mg 11.0 %
cupru 0.20 mg 10.0 %
vitamina B3 1.95 mg 9.8 %
fosfor 97.20 mg 9.7 %
proteine 4.66 g 9.3 %
potasiu 288.00 mg 8.2 %
fier 1.31 mg 7.3 %
zinc 0.76 mg 5.1 %
magneziu 18.00 mg 4.5 %
seleniu 3.06 mcg 4.4 %
calciu 36.00 mg 3.6 %

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DeaX pe 2 Nov 2010, 03:22
    semnalare eroare

    Mai cititi o data ce-ati scris la Sparanghel: . E vorba de Sfecla sau de Sparangel??? Ar fi bine sa corectati. Multumesc. In alta ordine de iede, foarte utile informatiile. Multumim pt articole

    1
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;