Sparanghel - Sfaturi utile

  • Sparanghelul poate fi servit atat fierbinte cat si rece. Inainte de a-l gati, spala-l cu apa rece si indeparteaza-i partea fibroasa;
  • Servit inabusit cu otet aromatic, te poti bucura de o salata delicioasa si racoroasa;
  • Pentru un aperitiv delicios, il poti pregati la gratar alaturi de alte legume;
  • Sparanghelul tocat poate fi folosit pentru a da un plus de aroma omletei;
  • Contine substante numite purine, gasite de obicei in plante, animale sau oameni.
    Anumite persoane care sunt sensibile la aceaste substante, un consum excesiv le poate cauza probleme de sanatate. Pentru ca purinele se transforma in acid uric, un exces de purine in organism poate duce la acumularea de acid uric. Guta si formarea pietrelor la rinichi sunt doua dintre problemele care pot aparea din cauza consumului excesiv de alimente care contin purine.
    Din acest motiv, persoanele cu probleme la rinichi sau guta trebuie sa limiteze sau sa evite consumul unor astfel de alimente.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod