Smochinele - Beneficii asupra sanatatii

Ajuta la scaderea presiunii sanguine
Smochinele contine potasiu, mineral care ajuta la controlarea presiunii sanguine. Atat timp cat oamenii nu consuma suficiente fructe si legume, dar consuma cantitati semnificante de sodiu (sarea fiind principala sursa), acestia pot avea un deficit de potasiu.

Consumul scazut de alimente bogate in potasiu, si mai ales asociat cu consumul ridicat de alimente care contin sodiu conduce la aparitia hipertensiunii arteriale.


Ajuta la pierderea kilogramele in plus
Smochinele sunt o sursa foarte buna de fibre dietetice.
Fibrele si alimentele bogate in fibre pot avea un efect pozitiv asupra dietei pentru slabit. Potrivit unui studiu, femeile cresc cantitatea de fibre cu ajutorul suplimentelor insa scad seminificativ producerea de energia, iar senzatia de satietate nu se schimba. Smochinele ca si alte alimente bogate in fibre pot fi de mare ajutor in dieta persoanala.

Fructele si cerealele cu fibre protejeaza importiva cancerului la san. De asemenea, potrivit rezultatelor unui studiu, la care au participat 51.823 de femei, consumul ridicat de fructe bogate in fibre reduce cu 50% cancerul la san.
Alte fructe bogate in fibre: mere, pere, prune si curmale.


Frunzele scad necesarul de insulina la diabetici
Cu siguranta ca nu te-ai gandit ca frunzele de smochine sunt atat de benefice, tocmai din aceasta cauza in unele culturi aceastea fac parte din meniul zilnic.  Frunzele de smochin au proprietati antidiabetice, putand reduce cantitatea de insulina necesara unei persoane care sufera de diabet si care a trecut la tratamentul de insulina injectabila. Potrivit, unui studiu lichidul extras din frunzele de smochin trebuie consumat dimineata.



Protrejeaza oasele
Smochinele sunt bogate in calciu, mineral cu multiple functiuni printre care si imbunatatirea densitatii oaselor.  De asemenea, datorita continutului de potasiu smochinele sunt de mare ajutor si in scaderea pierderii de calciu prin urina, cauzata de diete bogata in sare.


Efecte cardiovasculare
Intr-un studiu facut pe animale, arata ca frunzele de smochine ajuta la scaderea trigliceridelor, in timp ce un alt studiu realizat pe celule in vitro arata ca frunzele de smochine inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.
Cu toate acestea cercetatorii nu au determinat cu exactitate care substante din frunzele sunt responsabile de aceste beneficii remarcabile.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod