Smochinele - Selectarea si pastrarea


Ca fructe proaspete smochinele sunt usor perisabile, aceastea putand fi culese cu cel mult 1-2 zile inainte de a fi conumate. Daca ai posibilitatea sa consumi smochine proaspete trebuie sa te uiti ca aibe o culoare intensa, vie, sa fie rotunde si fragede dar nu foarte moi. De asemenea acestea ar trebui sa aiba coaja ferma si fara julituri.  

Mirosul smochinelor, de asemenea, te poate ajuta sa identifici prospetimea si gustul fructului. Aceastea ar trebui sa aiba un miros usor dulce si nu acrisor deoarece indica faptul ca fructul este stricat.

Smochinele coapte ar trebui pastrate in frigider unde pot sta proaspete pentru cel mult 2 zile. Deoarece sunt extrem de delicate si se strica foarte usor acestea ar trebui asezate pe o farfurie a fost asezata o coala de hartie. De asemenea, este indicat ca smochinele sa fie acoperite pentru a nu se usca.
Daca ai cules smochine care nu sunt coapte in intregine trebuie tinute pe o farfurie, la temperatura camerei dar fara sa fie expuse direct la soare.

Smochinele proaspete pot fi consumate numai cateva zile, unscate acestea pot fi consumate timp de cateva luni, dar trebuie tinute la intuneric, intr-un loc racoros sau pe o farfurie in frigider.

Pentru o cantitate mai mare de antioxidanti, alege fructele bine coapte. Cercetarile conduse de Universitatea Innsbruck din Austria arata ca fructele bine coapte au un nivel crescut de antioxidanti.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • george pe 1 Nov 2015, 12:40
  smochinul

  a venit luna nov,si nu sunt coapte ce fac?

  0
  0

 • Stefan Martin pe 11 Sep 2011, 11:21
  Pastrarea Smochinelor (uscarea)

  Buna ziua Am un smochin mic (1.5m) in curte si anul asta a mers super ; a facut cateva Kg. Cum pot sa le usuc in conditii casnice. Cu multumiri Stefan

  6
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;