Capsunile - Selectarea si pastrarea

1. Alege fructele tari, mari, lipsite de puncte negre si cu o culoare frumoasa, atasate de o codita verde. Odata culese, acestea nu se mai coc, asa ca evita-le pe cele cu pete verzi sau galbene. De cele mai multe ori, capsunile de marime mijlocie sunt mai aromate decat cele foarte mari. Daca doresti sa cumperi capsuni ambalate, asigura-te ca ambalajul acestora sa nu fie stramt si astfel sa le zdrobeasca si sa nu contina pete (semne ca sunt stricate). Aceste fructe pot fi gasite pe toata perioada anului, mai des insa primavara pana la mijlocul verii.


2. Capsunile sunt foarte perisabile si necesita multa atentie. Inainte de a le depozita in frigider, indeparteaza-le pe cele lovite si stricate pentru a nu le contamina si pe celelalte. Pot fi pastrate in frigider o zi sau doua. Nu le lasa prea mult timp la temperatura camerei sau la soare pentru ca se vor strica.

3. Pentru a le ingheta, spala-le usor si apoi scurge-le bine. Aseaza-le pe un singur rand intr-un vas si introdu-le in congelator. Odata inghetate, depoziteaza-le intr-o punga si reaseaza-le in congelator.
Se vor pastra chiar si un an. Stropindu-le cu putin suc de lamaie le vei ajuta sa-si pastreze culoarea. Daca sunt lasate intregi si nu sunt taiate bucati, capsunile isi vor pastra o cantitate mai mare de vitamina C.

4. Antocianinele pot fi gasite atat in capsunile proaspete cat si in cele inghetate, dar nu si produsele procesate.

5. Un studiu a descoperit ca antocianinele aproape ca lipsesc in produsele conservate, cereale sau produse speciale pentru copii care contin capsuni. Pentru ca micutul tau sa se poata bucura de beneficiile pe care le aduc capsunile, foloseste fructe proaspete sau congelate pentru sos.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod