Capsunile - Sfaturi utile

  • Fiind foarte perisabile, capsunile trebuie spalate doar inainte de a fi consumate sau folosite in diferite retete;
  • Nu le indeparta coditele decat dupa spalare pentru a evita absorbtia de apa si pierderea texturii si a aromei;
  • Desi sunt foarte perisabile, reusesc sa se pastreze in salata de fructe (daca sunt depozitate corespunzator);
  • Capsunile fac parte dintre alimentele deseori invinuite de producerea alergiilor;
  • Fac parte dintre putinele alimente care contin cantitati semnificative de oxalati.
    Cand oxalatii ajung intr-o cantitate mare in lichidele din organism, se pot cristaliza si pot cauza probleme de sanatate. Din acest motiv, este recomandat ca persoanele care deja au probleme cu rinichii si vezica biliara sa evite aceste fructe;
  • Contin substante care pot afecta functionarea tiroidei. Din acest motiv, este recomandata evitarea acestor fructe de catre persoanele cu afectiuni ale tiroidei. Gatirea acestora insa poate ajuta la neutralizarea acestor compusi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod