Mic dejun cu humus. 20 de combinaţii pe care să le mănânci în post

Pasta de năut sau humusul este una dintre cele mai hrănitoare combinaţii pe care le poţi consuma atunci când vrei să ţii post. Cum să-ţi faci zilnic un mic dejun cu humus, dar cu ingrediente diferite?

Năutul este o sursă importantă de proteine, iar pasta de susan care se adaugă la humus este foarte bogată în calciu şi grăsimi sănătoase. Astfel că, atunci când foloseşti humusul pe o felie de pâine integrală prăjită obţii un mic dejun complet care conţine carbohidraţi, proteine şi grăsimi sănătoase.

De asemenea, humusul nu se consumă doar pe pâine, ci poate să fie combinat cu legume crude, salate de verdeţuri, paste, orez, cartofi dulci. Un castron mare cu orez integral, spanac sotat simplu, cartofi dulci/morcovi/dovleac la cuptor, roşii, castraveţi, avocado şi două linguri bune humus poate să constituie un prânz sau o cină delicioasă, furnizând corpului toţi nutrienţii de care are nevoie.

De asemenea, această combinaţie este una potrivită pentru zilele în care ţii post.

Cea mai simplă combinaţie pentru micul dejun va rămâne pâinea prăjită cu un strat generos de humus, însă trebuie să fii deschisă şi altor combinaţii care au la bază această pastă delicioasă.

Năutul este un aliment important pe care trebuie să-l incluzi în alimentaţia ta atunci când ţii post. Pe lângă conţinutul bogat în proteine, năutul mai are fibre, vitaminele B6 şi B9, acid folic, mangan, fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru şi zinc. Prin urmare, poţi să te bazezi pe acest aliment complet care se poate găti în foarte multe feluri, precum ai proceda cu fasolea boabe.
 


Cum să faci humus acasă


Cel mai bine este să faci humusul acasă din conserve cu boabe de năut (sau boabe de năut hidratate şi fierte) mixate în robot cu pastă de susan (tahina), sare, piper, zeamă de lămâie, usturoi şi puţin din apa în care au stat boabele de năut. Astfel, conţinutul său caloric va fi mai mic şi îl poţi face după gusturile tale, adăugându-i şi condimentele preferate (boia afumată, chimen, curry) sau legume precum sfecla roşie/dovleac/spanac.

 

Mic dejun cu humus: combinaţii pe care le poţi face


Poţi să consumi un toast simplu cu humus care va fi delicios ca atare, dar pentru a varia puţin meniul, trebuie să ştii că ai la îndemână o mulţime de toppping-uri care merg de minune cu pasta de năut. De ce să nu le încerci ca să aduci un plus de fibre şi nutrienţi, folosind alimente integrale şi proaspete.

Iată care ar fi cele mai bune combinaţii cu sau fără pâine prăjită:

  • toast cu humus şi avocado, obţinând astfel un mic dejun complet care conţine carbohidraţi, proteine şi grăsimi bune;
  • toast cu humus şi ciuperci sotate;
  • toast cu humus, roşii şi busuioc;
  • sandviş cu humus şi ciuperci/ceapă la tigaie;
  • toast cu humus, castravete şi piper;
  • toast cu humus, avocado, ridichi şi rucola;
  • toast cu humus, seminţe de cânepă şi seminţe de floarea-soarelui coapte;
  • toast cu humus, avocado şi roşii;
  • humus mixat în robot cu avocado;
  • toast cu humus, rodie şi nucă.


Pentru şi mai multă inspiraţie, urmăreşte galeria de mai sus în care găseşti fotografii care te pot inspira să faci singură combinaţiile preferate!


Foto: pinterest.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod