Legume si fructe indicate in functie de afectiune

Cateva precautii Daca te gandesti sa adopti un regim bazat exclusiv pe sucuri din legume si fructe, trebuie sa cunosti cateva reguli de baza:

  • toate sucurile se consuma imediat dupa prepararea lor, deoarece se oxideaza foarte repede si isi pierd valoarea nutritionala, chiar si daca le pastrezi la frigider;
  • se folosesc numai fructele si legumele coapte suficient de bine;
  • daca nu sunt stoarse bine se pierd din vitamine si minerale;
  • daca ai preparat un suc si ti se pare foarte dulce il poti dilua cu apa (jumatate apa, jumatate suc) sau sa mai adaugi un fruct mai putin dulce.  Acest aspect este foarte important in cazul persoanelor cu diabet. hipoglicemie, artrita si hipertensiune arteriala.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihai pe 9 Aug 2008, 10:42
    Legume

    Un articol scris la modul general de nespecialisti, ce nu ajuta nimanui. Exemplu afirmatia de mai jos este incorecta caci... nu insulina se reduce ci glicemia! "Unele sucuri contin ingrediente naturale cu proprietati medicinale, hormoni vegetali si substante antibiotice: de exemplu, fasolea verde reduce secretia de insulina, iar ...."

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod