Si barbatii detin un ceas biologic

Un studiu efectuat recent sugereaza faptul ca femeile nu sunt singurele care detin un ceas biologic.
Cercetatorii francezi au analizat peste 12.000 de cupluri care urmau un tratament de fertilitate si au descoperit ca sansele aparitiei unei sarcini incep sa scada dupa ce barbatul atinge varsta de 35 de ani.

Rezultatele studiului au aratat ca sansele aparitiei unei sarcini sunt influentate atat de varsta femeii cat si de cea a barbatului, iar rata avorturilor este mai crescuta cand barbatul din cuplu este trecut de 35 de ani.

"Stiam deja ca este nevoie de mai mult timp pentru cuplurile in care barbatul are o varsta mai inaintata sa conceapa, insa nu era cunoscut motivul exact.
Era o intrebare care avea nevoie de un raspuns concret," declata dr. Stephanie Belloc, Centrul de Reproducere Asistata din Paris.

Expertul a adaugat ca aceste descoperiri au o mare importanta pentru cuplurile care isi doresc un copil, iar tratamente precum transferul de embrioni trebuie sugerat cuplurilor in care ambii parteneri au varste peste 35 de ani.

"Acest tip de metode, desi nu sunt intotdeauna efectuate cu succes, pot fi de folos cuplurilor in care barbatul are o varsta mai inaintata pentru a deveni mai repede parinti si pentru a reduce riscul unui avort," completeaza dr.
Stephanie Belloc.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod