Dr. Oz: 6 alimente care sunt toxice. Scoate-le din dietă!

Doi medici celebri au făcut o listă neagră cu produsele care nu ar avea ce să caute în alimentaţia noastră. Descoperă care sunt şi ce efecte au!
Celebrul Dr. Oz şi Dr. Roizen, un invitat al emisiunii The Dr. Oz Show au analizat împreună câteva dintre cele mai nocive alimente care se regăsesc în bucătăriile noastre şi pe care nu ar trebui să le consumăm.

Văzând cum ne afectează alimentaţia dezechilibrată sănătatea, cei doi medici au făcut o listă cu şase dintre cele mai toxice alimente pe care ei le-au eliminat din dieta lor şi ne recomandă să facem acelaşi lucru.

Iată ce conţine lista cu alimentele/ingredientele de care trebuie să te fereşti:

1. Alimente toxice: Mezelurile


Dintr-o listă de aproximativ 20 de ingrediente poţi să ai surpriza ca doar unul singur să fie carne în cazul multor produse. Restul sunt fosfaţi, nitriţi, nitraţi, arome sintetice şi coloranţi, multă sare şi multă apă.
Aspectul de „delicios” al mezelurilor este dat, în mare parte, de făina de soia sau de amidonul de cartofi, care au chiar 40% din compoziţia unui parizer ieftin sau a unui salam.

Sarea în cantităţi mari împiedică absorbţia calciului în corp, îmbătrâneşte pielea şi determină apariţia cearcănelor şi a pungilor sub ochi.

Mezelurile conţin nitraţi. Aceşti aditivi care ajută la conservarea cărnii au fost asociaţi cu un risc crescut de a face cancer la stomac. De asemenea, un alt pericol la care ne expun este demenţa sau alte boli neurodegenerative.



2. Grăsimile saturate


Spre deosebire de grăsimile trans care sunt în totalitate artificiale, grăsimile saturate se regăsesc în surse naturale. Cu toate aceastea este de preferat să nu exagerezi cu alimentele care abundă în ele, adică toate produsele de origine animală (carne, ouă, lactate).

De ce sunt atât de nocive? Pentru că favorizează îmbătrânirea arterelor cauzând reacţii inflamatorii care afectează întregul corp. Specialiştii recomandă consumul grăsimilor saturate doar ocazional şi în cantităţi mici.


3. Cantităţile exagerate de zahăr rafinat


Cantităţile de zahăr folosite în industria alimentară sunt enorme şi nu este recomandat să consumi dulciuri în cantităţi mari. De asemenea, trebuie să fii atentă la zahărul ascuns în majoritatea produselor alimentare de la pâine la ketchup.

De ce este atât de nociv? Pentru că zahărul rafinat îmbătrâneşte întregul organism, afectează sistemul cardiovascular şi slăbeşte sistemul imunitar.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod