Dr. Oz: 6 alimente care sunt toxice. Scoate-le din dietă!




4. Alimente toxice:  Diverse siropuri


Siropul de porumb îl regăsim în numeroase produse alimentare, dar este mai puţin cunoscut faptul că acesta creşte riscul de obezitate şi sindrom metabolic. Orice sirop dulce şi lipicios generează acelaşi efect în organism, deoarece până la urmă este tot o formă de zahăr rafinat. Dr. Oz avertizează să eviţi produsele care conţin sirop de porumb şi dulciurile din comerţ şi să consumi mai degrabă fructe proaspete ca să potoleşti pofta de dulce.


5. Orice produs care nu este din cereale integrale


Există o diferenţă mare între un produs care conţine făină integrală şi unul care conţine făina albă rafinată, avertizează Dr. Oz.
Cerealele integrale au un conţinut ridicat de fibre, lucru care va reduce riscul de cancer. În schimb, pastele sau pâinea care sunt făcute din făină albă generează acelaşi efect în corp pe care îl produce consumul de zahăr rafinat. Odată consumaţi, carbohidraţii din produsele preparate din făină albă sunt transformaţi în zaharuri şi ajung în sânge.

Produsele care au la bază făina integrală au nevoie de un timp mai lung pentru a fi convertite în zaharuri şi rămân în intestine mai mult timp, lucru care conferă o senzaţie de saţietate de lungă durată.


6. Alimente toxice: Grăsimile trans


Sunt considerate de cei doi medici ca fiind duşmanul numărul 1 al sănătăţii. Aceste grăsimi trans se regăsesc din plin în cookies, biscuiţi, chips-uri şi multe alimente de tip fast-food (prăjeli).


De ce sunt atât de nocive? Pentru că alterează procesele metabolice şi favorizează depunerea colesterolului pe artere. Astfel, inima este mult mai predispusă la boli.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod