Cum îți dai seama că nu bei suficientă apă

Știm că avem nevoie de o anumită cantitate de apă pe zi pentru a asigura o funcționare bună a organismului.
Cu toate acestea, omitem să facem din consumul de apă o prioritate. Iar ca rezultat, observăm anumite schimbări care ne afectează viața. În momentul în care nu bei suficientă apă, organismul te atenționează prin intermediul câtorva simptome. Iată care sunt acestea!

5 simptome care indică faptul că nu bei suficientă apă


1. Uscarea pielii


Este normal ca pielea să se schimbe în fiecare sezon. În timpul lunilor de iarnă, observăm că pielea noastră este deshidratată și lipsită de viață. Pielea uscată are un deficit de sebum și, în mod normal, ar trebui să se îmbunătățească în momentul în care aplici produse de hidratare.
Însă atunci când uscarea pielii este cauzată de un aport insuficient de apă, loțiunile nu te vor ajuta să-ți hidratezi pielea.

2. Uscarea gurii și setea excesivă


Este evident faptul că, atunci când nu bei suficientă apă, gura și limba pot fi extrem de uscate, însă unii oameni omit aceste simptome. Setea excesivă este, de asemenea, un simptom al deshidratării organismului. Dacă aceste simptome nu se ameliorează după ce te hidratezi corect timp de câteva zile, s-ar putea să fie cauzate de altă problemă de sănătate.

3. Durerile de cap


Durerile de cap sunt unele dintre cele mai nesuferite. Te doare capul și simți că problema se agravează pe măsură ce trece timpul.
Îți este greu să te concentrezi, iar răbdarea ta pare din ce în ce mai limitată. Din fericire, un aport corect de apă adus organismului nu numai că poate preveni aceste episoade dureroase, dar le și poate trata.

4. Oboseala constantă


Încearcă să-ți faci programul astfel încât să dormi suficient în fiecare seară. Dacă te odihnești cât ar trebui, însă tot te simți obosită mereu, s-ar putea să fii deshidratată. Oboseala poate afecta serios stilul de viață pe care îl ai și puterea de concentrare.
Din fericire, aceste simptome pot fi ameliorate consumând suficientă apă.

5. Crampele musculare


Crampele musculare pot fi enervante, frustrante și dureroase. În mod obișnuit, persoanele care suferă de crampe musculare încearcă să amelioreze această problemă prin tehnici de masaj sau diferite exerciții. Însă s-ar putea să poți rezolva problema mult mai ușor. Unele studii au dezvăluit că există o corelație între deshidratare și crampele musculare. Circulația sanguină este încetinită atunci când bem prea puțină apă.
Iar organismul încearcă să compenseze lipsa de apă prin mutarea fluidului departe de mușchi, în încercarea de a proteja organele vitale. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod