De ce să alegi bananele cu pete maronii?

Știi cum să alegi cele mai bune banane? Doctorii dezvăluie că nu sunt cele pe care le alegi în mod normal.
Obișnuiești să mănânci bananele cu coaja perfectă, deoarece bananele cu pete maronii nu par prea gustoase sau atrăgătoare vizual? Sau crezi că petele maronii fac bananele necomestibile? Multe persoane sunt de aceeași părere. Însă bananele cu pete maronii au o multitudine de beneficii pentru sănătate. Acestea ajută organismul să prospere. Iată de ce să alegi bananele cu pete maronii!

4 motive să alegi bananele cu pete maronii


Bananele intră în categoria superalimentelor. Acestea au un conținut bogat de elemente nutritive esențiale, zaharuri naturale, fibre dietetice, vitamine și minerale.
Se numără printre cele mai populare fructe din lume.

O banană coaptă conține și un factor de necroză tumorală, care este, de fapt, o substanță produsă de fruct cu scopul de a preveni condițiile oncologice. În plus, este recomandat să mănânci bananele cu pete maronii, deoarece au mult mai multe proteine. Alegerea corectă a bananelor are mai multe beneficii pentru sănătate. Iată câteva care te-ar putea surprinde:

1. Atunci când vine vorba de sănătatea inimii, bananele reprezintă o sursă excelentă de potasiu.
Acest mineral îmbunătățește sănătatea inimii și echilibrează tensiunea arterială. Un aport zilnic de 1,3 - 1,4 grame de potasiu este recomandat pentru scăderea riscului apariției bolilor de inimă cu 26%. 

2. Bananele îți îmbunătățesc sănătatea stomacului. O banană este ușor de digerat și are două tipuri de fibre alimentare esențiale. Bananele necoapte au un conținut ridicat de amidon rezistent, un tip de fibre care poate stimula, de asemenea, sănătatea colonului.

3. Aceste fructe tropicale pot stabiliza diabetul.
Sunt bogate în amidon și zahăr, dar au și un indice glicemic scăzut. Atunci când persoanele care suferă de diabet zaharat includ bananele în dieta lor, este recomandat să țină evidența aportului zilnic. Cu alte cuvinte, trebuie consumate cu moderație, mai ales dacă sunt foarte coapte.

4. Consumul regulat de banane îți poate îmbunătăți starea de spirit. Aceste fructe conțin o cantitate mare de dopamină, cunoscută și sub denumirea de hormonul fericirii. Te ajută să crești nivelul de energie al organismului, să previi stările de tristețe și să menții o stare de spirit pozitivă.

Dacă alegi bananele galbene / verzi sau necoapte în mod normal, încearcă să iei în considerare beneficiile pe care le pot aduce bananele cu pete maronii organismului tău.
Iar corpul tău îți va mulțumi.

Tu ce tip de banane mănânci de obicei?
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod