Ce să faci cu resturile de mâncare de la petrecerile de Paşte

Anul acesta, situaţia se poate schimba radical dacă apelezi la trucuri isteţe şi refoloseşti alimentele rămase de la mesele îmbelşugate luate în familie.
Sărbătorile sunt ocazia perfectă de a-ţi arăta măiestria culinară, iar dacă la masa pascală ai invitaţi, veleitaţile tale de gospodină sunt cu atât mai solicitate. Una dintre marile probleme ale mesei de Paşte este aceea că găteşti cât pentru o armată întreagă de oameni şi, cum felurile de mâncare sunt variate, întotdeauna îţi răman oale întregi de preparate. Ce se întâmplă de cele mai multe ori cu resturile de mâncare? Ajung la gunoi. Şi uite aşa îţi dai seama că, de fapt, arunci banii la gunoi.

Foloseşte carnea de miel pentru frigărui delicioase

Ţi-a rămas carne de miel dupa petrecerile de Paşte? Nu te grăbi să o arunci, mai ales dacă este parfumată cu usturoi şi verdeţuri.
Taie carnea de miel în cuburi mari şi foloseşte-o pentru a pregăti delicioase frigărui, ideale pentru un grătar în familie la final de sărbători. Alternează pe beţişoare speciale câte o bucăţică de carne de miel, o ciupercă mică, o bucăţică de ardei roşu şi, în principiu, orice altă legumă rămasă de la masa de Paşte.

Fă salată din carne de miel şi ouă

Trebuie să recunoşti că în fiecare an vopseşti prea multe ouă de Paşte şi că niciodată nu reuşeşti să le mănânci pe toate, nici măcar dacă organizezi petreceri cu prietenii sau cu familia. Anul acesta, foloseşte ouăle rămase şi resturile de carne de miel (sau orice alt tip de carne ramasă de la masa de Paşte) pentru a pregăti o salată plină de proteine şi alte substanţe nutritive.
Carnea trebuie tăiată în bucăţi mici şi ouăle în sferturi, apoi adaugi legume rămase de la masa pascală. Fă un dressing savuros, cu ulei de masline, puţină zeamă de lămâie, muştar, sare şi piper.

Fă o pizza cu de toate

Resturile de mezeluri de la petrecerile de Paşte, precum şi resturile de brânză şi caşcaval pot fi folosite pentru a pregăti "una grande pizza", ideală pentru o masă mare în familie. Nu este cazul să-ţi spunem ce ingrediente să foloseşti la pizza, însă de preferat ar fi să nu cumperi altceva în afară de ceea ce deja ai prin frigider. Nu uita de legumele proaspete, care dau o aromă specială preparatului tău.

Prepară o prăjitură nouă din cozonac

Cozonacul este un aliment nelipsit de pe orice masă de Paşte, dar la cât de multă mâncare este în această perioadă, nu este de mirare că nimeni nu se mai dă în vânt după el.
Aşa se face că îţi răman cozonaci întregi dupa Paşte. Foloseşte-i isteţ şi prepară cu ei prăjituri noi.

De exemplu, poţi pregăti un sirop de zahăr ars cu aromă de rom, pe care îl torni într-o tavă. Adaugă peste sirop felii de cozonac şi intoarce-le pe ambele părţi. Lasă feliile să absoarbă siropul, apoi decorează-le cu frişcă şi ciocolată rasă ori nuci mărunţite.

Resturile de mâncare de la masa de Paşte pot fi refolosite în zeci de moduri. Important este să ai imaginaţie şi să-ţi doreşti să prepari noi feluri de mâncare pe baza lor. Dacă nu te tentează să refoloseşti resturile de mâncare, poţi oricând să le oferi unei familii sărace, care ştii că ţi-ar aprecia gestul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod