Ce alegi: ceai sau cafea? Beneficiile și dezavantajele acestor băuturi

Ceaiul şi cafeaua au devenit pentru multe persoane de nelipsit la micul dejun, dar şi în timpul pauzelor de peste zi, ca o metodă de menţinere a energiei şi concentrării, dar ambele opţiuni au avantaje şi dezavantaje pentru sănătate.

O serie de studii recente au fost compilate de experţi pentru a sublinia beneficiile şi dezavantajele consumului de ceai, fie negru sau alb, şi cafea, informează cotidianul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

Astfel, potrivit informaţiilor adunate din mai multe cercetări, ceaiul alb este util în prevenirea obezităţii, în timp ce băutorii de cafea sunt mai puţin predispuşi să sufere de Alzheimer.

De asemenea, ceaiul poate fi util în prevenirea instalării diabetului de tip I, scade riscul de infarct şi protejează împotriva cancerului şi a bolilor cardiovasculare.

Potrivit unui studiu, oamenii care beau ceai negru de patru ori pe zi prezintă un nivel mai scăzut de cortizol, un hormon eliberat în condiţii de stres.

Totuşi, potrivit unei alte cercetări, adăugarea de lapte în ceaiul negru ar putea anula beneficiile acestuia din urmă, legate de protecţia împotriva cancerului.

Un factor de risc ţine de provenienţa ceaiului consumat.

Este posibil ca frunzele de ceai să conţină pesticide, pe lângă cantitatea mare de tanin găsită în ele, taninul reducând absorbţia fierului în organism, ceea ce poate duce la anemie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod