Băuturile carbogazoase afectează şi persoanele slabe

Consumate cu regularitate, aceste produse determina o creştere a riscului de apariţie a diabetului de tip 2, chiar şi în cazul persoanelor slabe, potrivit unui studiu realizat recent în Marea Britanie, informează BBC.

Acelaşi studiu sugerează că reducerea cantităţii de băuturi carbogazoase ar putea contribui la scăderea numărului de persoane care dezvoltă diabet în Marea Britanie. Alţi experţi afirmă însă că greutatea corporală excesivă şi sedentarismul joacă un rol mai important (decât băuturile carbogazoase, n.r.) în dezvoltarea diabetului.

Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea Cambridge, a fost publicat în British Medical Journal, relatează Mediafax.

Oamenii de ştiinţă avertizează de multă vreme în legătură cu existenţa unei legături între obezitate, băuturi carbogazoase şi diabet.

Însă puţine studii au analizat ipoteza potrivit căreia persoanele care consumă cantităţi mari de băuturi carbogazoase sunt mai predispuse la a dezvolta diabet, indiferent de greutatea lor corporală.

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au analizat datele furnizate de 17 studii realizate în acest domeniu. "Tiparul" statistic pe care l-au descoperit sugerează că băuturile răcoritoare care conţin mult zahăr ar putea fi asociate cu un risc sporit de diabet, indiferent de greutatea corporală.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod