Femeie intinsa cu o tableta de ciocolata in mana

Alimente pe care nu trebuie să le consumi înainte de somn

Calitatea somnului este puternic influenţată de o mulţime de factori, printre care se numără şi alimentaţia. Descoperă ce alimente nu trebuie să consumi înainte de somn!
Adormi foarte greu, te trezeşti de mai multe ori în timpul nopţii şi te răsuceşti pe toate părţile fără să reuşeşti să adormi profund? De vină poate să fie telefonul sau tableta folosite în pat care s-a dovedit a fi un obicei extrem de nociv petru calitatea somnului tău. În aceeaşi măsură, alţi factori care îţi pot distruge somnul sunt legaţi şi de temperatura din cameră care este prea ridicată (temperatura optimă pentru somn fiind între 18-19 grade Celsius) sau de diversele surse de lumină, cum ar fi ceasul de noptieră sau alte display-uri luminoase.


Toţi aceşti factori îţi perturbă serios somnul, iar dacă mai adaugi în meniu şi alimente care nu sunt deloc indicate spre a fi consumate seara atunci vei avea o noapte albă şi vei fi extrem de obosită în ziua următoare. Teoretic ar fi ideal să nu mâncăm nimic cu trei ore înainte de somn, deoarece astfel nivelurile glicemiei, a insulinei şi a leptinei se stabilizează şi acest lucru are un efect benefic asupra corpului şi te va ajuta să ai un somn odihnitor.

Trebuie să fii foarte atentă şi la alimentele pe care le consumi seara după o anumită oră, deoarece unele au un efect devastator asupra calităţii somnului.
Iată care sunt alimentele pe care nu trebuie să le consumi înainte de somn:


1. Ciocolata


Nu numai că are un conţinut ridicat de grăsimi şi zahăr care energizează corpul, consumul de ciocolată aduce şi cofeină care stimulează sistemul nervos. Consumul de ciocolată, în special varianta neagră cu un conţinut ridicat de cacao trebuie evitat seara târziu înainte de somn. În funcţie de fiecare organism în parte, chiar dacă nu te împiedică să adormi repede, cofeina este un puternic stimulent şi te va împiedica să ai un somn liniştit.


2. Alimentele grase şi prăjite


O cină târzie care include alimente de tip fast-food poate să îţi perturbe serios somnul, deoarece se digeră foarte greu şi te va împiedica să ai un somn liniştit. Efectul îl vei simţi pe pielea ta în dimineaţa următoare când te vei trezi foarte obosită şi fără pic de energie după o noapte în care ai dormit prost.



3. Friptura de porc, vită, miel


Pe lângă faptul că are un conţinut ridicat de grăsimi saturate, carnea roşie se digeră foarte greu şi îţi va perturba serios somnul dacă este consumată seara târziu. Riscul de a adormi greu şi a te trezi de mai multe ori pe parcursul nopţii va fi unul mai mare, de aceea este de preferat să consumi aceste surse de proteine la masa de prânz, iar seara să optezi pentru iaurtul grecesc, peşte sau proteine de origine vegetală.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • approxjr pe 5 Iun 2016, 00:16
    !

    Si daca mananc o friptura de porc tarziu la 11 seara si dorm la ora 4 si ma trezesc la ora 1 dupa amiaza , tot problema e ?nu stiam ca ficatul vede daca afara e zi sau noapte

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod