Casa ta. Cum să îţi alegi corect perna? 5 recomandări pentru un somn uşor

În afară de preferinţele tale personale, trebuie să ţii cont şi de poziţia în care dormi de obicei pentru ca zona cervicală să fie susţinută pe parcursul întregii nopţi
Perna nu afectează doar calitatea somnului, dar şi sănătatea per total. Cum îţi dai seama că perna ta nu este una potrivită pentru nevoile tale? În primul rând nu este confortabilă, ceea ce îţi afectează somnul. Vei adormi mai greu şi te vei trezi mai des pe parcursul nopţii, cu tendinţa de a-ţi aşeza perna. De asemenea, dimineaţa te vei trezi cu dureri de cap, dureri de gât sau umeri, amorţeli sau faţa umflată. Iată câteva reguli esenţiale de care să ţii cont atunci când îţi alegi o pernă:

Ia în considerare poziţia în care dormi

Persoanele care dorm pe spate sau pe burtă trebuie să aleagă perne mai subţiri, care să menţină corpul aliniat, astfel încât coloana vertebrală să nu fie supusă unei tensiuni sau arcuiri pe parcursul întregii nopţi. Dacă preferi să dormi pe o parte, ai nevoie de o pernă ceva mai înaltă şi mai dură, care să îţi susţină gâtul şi zona cervicală pentru că acestea sunt supuse unei tensiuni în cazul acestei poziţii de somn.
Pernele din spumă sau burete care au formă special concepută pentru asta sunt cele mai bune variante pentru a evita probleme ale gâtului în timpul unei astfel de poziţii pe parcursul nopţii.

Încearc-o

Cele mai multe magazine de specialitate, precum cele de mobilă şi decoraţiuni au zone speciale în care te poţi aşeza pe saltele sau chiar îţi poţi pune capul pe perne. Este cea mai bună soluţie pentru a testa rapid o pernă, atunci când nu îţi poţi da seama cât este de confortabilă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod