6 secrete pentru rețete delicioase cu unt

Orice rețetă are un gust mai bun dacă folosești unt, dar numai atunci când procedezi corect. Dacă adori savoarea untului și textura specială pe care o creează rețetelor tale, învață cum să obții un gust senzațional de fiecare dată.
Untul poate da o savoare aparte chiar și celui mai banal preparat, dacă știi cum să-l utilizezi. Nu ți-ar plăcea ca de fiecare dată când adaugi unt să știi sigur că rețeta ta va fi apreciată de toată familia la ora mesei? Maeștrii bucătari au creat un ghid special pentru acest ingredient, astfel încât să eviți situațiile în care untul devine tocmai elementul care compromite rețeta. Utilizează și tu aceste sfaturi și vei vedea că este foarte bine să ai mereu un pachet de unt în frigider.

 
Iată ce secrete trebuie să știi când apelezi la unt ca ingredient de bază al rețetelor tale:

 
1. Rade unt congelat data viitoare când pregătești un aluat de prăjituri

Când prepari prăjituri, negrese, brioșe, plăcinte sau orice altă variantă care se va rumeni la cuptor, untul rece sau congelat este cel mai bun aliat al tău. Te ajută să obții crusta de deasupra și să dai aluatului o textură foarte plăcută.
În momentul în care căldura de la cuptor pătrunde în untul congelat acesta va elibera abur care avansează pe verticală și creează crusta delicioasă. Problema este că untul se încălzește foarte repede după ce îl scoți de la congelator, așa că este recomandat să folosești răzătoarea pentru brânză, în loc să încerci să-l tai. Rade direct bucățele mici de unt în aluat și vei vedea că se combină rapid cu restul ingredientelor.

 
2. Creează unt mixat pentru a da o aromă diferită

Dacă vrei să-ți impresionezi invitații la masă poți mixa ierburi aromatice și condimente cu untul pe care îl folosești pentru a servi friptura, clătitele, carnea de pui, piureurile, peștele sau plăcintele. Poți folosi rozmarin, măghiran, busuioc, pătrunjel, mărar, suc de lime sau lămâie, usturoi, ceapă, lavandă, ceai roșu, zmeură confiată, parmezan sau brânză cu mucegai.

 
3. Folosește întotdeauna unt nesărat

Dacă te-ai întrebat cât de mult contează ce fel de unt alegi, să știi că este un pas foarte important. Maeștrii bucătari consideră că untul nesărat este cea mai bună alegere.
Poți adăuga oricând sare dacă ți se pare că este nevoie, dar contează să nu începi direct cu unt sărat dacă prepari ceva dulce pentru că ai putea sabota aroma finală a rețetei. În plus, multe rețete specifică un anumit tip de sare cum ar fi sarea Himalaya, Kosher sau de mare, iar dacă untul este deja sărat va neutraliza gustul subtil al acestor varietăți.

 
4. Fii atent la punctul de ardere al untului

Deși untul caramelizat va da o savoare specială oricărui preparat, trebuie să ții cont că untul are un punct de ardere scăzut datorită conținutului ridicat de grăsimi din lapte, așa că nu este decât un pas între untul caramelizat și cel ars. Din acest motiv untul nu este ideal pentru prăjit. O metodă simplă de a-i ridica punctul de ardere este să combini untul cu o lingură de ulei de floarea soarelui.
În cazul în care ai ars untul din greșeală adaugă puțin suc de lămâie și oprește focul.

 
5. Adu untul la temperatura camerei în numai 2 minute

Spre deosebire de pateuri sau gogoși, majoritatea aluaturilor pentru prăjiturele și fursecuri specifică untul la temperatura camerei pe lista de ingrediente. Dacă deja ai amestecat jumătate din ingrediente și deodată îți dai seama că ai uitat să scoți untul de la frigider poți folosi un truc rapid. Pune pe o farfurie bucata de unt de care vei avea nevoie. Ia un pahar, umple-l cu apă fierbinte, lasă-l un minut, apoi varsă apa și șterge bine paharul. Acoperă untul din farfurie cu paharul cald, lasă încă un minut, apoi poți folosi untul.

 
6. Definitivează pastele cu unt

Este o soluție folosită de majoritatea restaurantelor. Data viitoare când faci o rețetă cu paste păstrează o parte din lichidul în care au fiert.
Adaugă apoi pastele, apa păstrată, sosul pregătit și puțin unt rece tăiat cubulețe și lasă la foc mic timp de 5 minute înainte de a servi pastele.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod