6 alimente care te fac rezistentă la stres

Ciocolata şi mâncarea de tip fast-food nu te ajută să lupţi eficient cu stresul. Alege inteligent! Unele alimente îţi pot fi de folos când eşti stresată.

Ciocolata şi mâncarea de tip fast-food nu te ajută să lupţi eficient cu stresul. Alege inteligent! Unele alimente îţi pot fi de folos când eşti stresată.

 

1. Pieptul de pui

Este o sursă importantă de triptofan care te ajută să dormi mai bine şi îţi îmbunătăţeşte starea de spirit. Nu-l consuma prăjit, ci prepară-l la grătar, cuptor sau fiert.

 

2. Avocado

Nu strică să incluzi în sandvişul tău sau în salata de la prânz câteva felii de avocado care este foarte bogat in vitaminele din complexul B şi întăreşte organismul, ajutându-l să facă faţă mai uşor stresului. De asemenea, avocado este o sursă bună de fier, magneziu şi potasiu.

 

3. Seminţele de floarea soarelui crude

Extrem de bogate în vitaminele E, D, B1, B3, B5, B6, acid folic, în minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, fier, cupru, calciu şi fosfor, în fitosteroli (care reduc nivelul de colesterol în sânge), în fibre, proteine şi grăsimi sănătoase, seminţele de floarea-soarelului reprezintă o adevărată sursă de sănătate şi un excelent energizant.

 

4. Varza şi legumele cu frunze verzi

Creşte capacitatea organismului de a rezista la stres, deoarece este foarte bogată în fibre, vitaminele C, K, E, B1, B9, minerale (fier, seleniu, potasiu) şi betacaroten. Consumă varză şi alte legume cu frunze verzi precum broccoli, germeni de seminţe, spanac şi napi.

 

5. Migdalele şi nucile

Sunt foarte bogate în fier, potasiu şi magneziu care cresc rezistenţa organismului la stres. Un nivel scăzut al magneziului poate să-ţi accentueze stările de anxietate şi să-ţi afecteze somnul.

 

6. Caisele uscate

Sunt bogate în magneziu, un mineral care ajută organismul să lupte cu stresul, oboseala şi anxietatea. Caisele uscate au şi multă vitamina C şi fibre, însă nu trebuie să faci exces pentru că au şi fructoză.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Miki pe 19 Oct 2012, 17:27
    stresul

    stresul si hipertensiunea ne omoara in secolul asta. sotul meu are probleme cu inima, am fost de cateva ori la clinicco, ca suntem din brasov, dar, nici cei mai buni doctori nu te pot feri de stres. ar trebui sa devenim toti practicanti de yoga.

    0
    0

  • tulip pe 2 Nov 2010, 18:19
    triptofan

    da search pe google :))

    0
    1

  • div pe 2 Nov 2010, 12:33
    triptofan

    as fi curios sa aflu ce inseamna triptofan

    0
    0

  • div pe 2 Nov 2010, 12:02
    triptofan

    as fi curios sa aflu ce inseamna triptofan

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod