6 alimente care nu trebuie să lipsească din meniul zilnic

Spanacul este o sursă importantă de fier, folaţi şi luteină care joacă un rol important în organism. Descoperă cum să mănânci sănătos!
Spanacul, iaurtul şi nucile sunt câteva dintre alimentele care nu trebuie să lipsească din meniul tău zilnic. Acestea aduc nutrienţi importanţi fără de care organismul nu poate să funcţioneze normal.

Iată ce alimente nu trebuie să-ţi lipsească din meniul zilnic:

1. Spanacul


Este bogat în acid folic, un nutrient esenţial pentru femeile însărcinate şi nu numai. Aceşti folaţi aujută la dezvoltarea normală a fătului şi previn apariţia problemelor de natură sexuală care apar odată ce înaintezi în vârstă.
De asemenea, spanacul are un conţinut ridicat de luteină, care protejează vederea.

Specialiştii recomandă consumul unei căni cu spanac crud sau o jumătate de cană cu spanac gătit în fiecare zi. Amestecă-l în salate de crudităţi, în smoothie-uri sănătoase, în tocăniţe, ciorbe sau foloseşte-l peste paste sau pizza.


2.Fasolea boabe neagră


Este recomandat să incluzi în dietă leguminoasele, însă acordă mare atenţie boabelor de fasole neagră deoarece acestea îmbunătăţesc activitatea cerebrală. O doză zilnică de o jumătate de cană cu boabe de fasole fierte asigură 8 grame de proteine şi 7,5 grame de fibre.
Au puţine calorii şi sunt total lipsite de grăsimi saturate care afectează sănătatea inimii.

Poţi să optezi şi pentru linte, mazăre şi năut.


3. Iaurtul


Conţine bacterii bune care reglează digestia şi întăresc sistemul imunitar. Consumă un iaurt mic pe zi. Mai poţi să optezi pentru chefir sau iaurtul de soia pentru a diversifica meniul zilnic. Foloseşte-l pentru dressing-uri uşoare, smoothie-uri sau pentru a amesteca cerealele integrale de la micul dejun.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod