6 alimente care nu trebuie să lipsească din meniul zilnic




4. Morcovii


Morcovii şi orice alte legume/fructe portocalii şi galbene conţin betacaroten care reduce riscul de cancer. De asemenea, consumându-le zilnic scade riscul de reacţii inflamatorii în corp şi uşurează simptomele mai multor boli, precum astmul şi artrita reumatoidă. Alte alimente cu betacaroten pe care le poţi consuma sunt: cartofii dulci, dovleacul, mango sau ardeiul galben/portocaliu.


5. Nucile româneşti


Conţin mai mult omega-3 decât somonul, mai mulţi polifenoli decât vinul roşu şi jumătate din cantitatea de proteine care se regăseşte în carnea de pui. O porţie de nuci crude (aproximativ 7 nuci) merge de minune ca gustare sau după un antrenament sportiv.


Poţi să consumi şi migdale, alune, fistic, nuci braziliene, alune de pădure pentru a diversifica meniul. Sunt bune în salate, smoothie-uri, prăjituri, paste, dar şi pentru a prepara un unt delicios din nuci pentru a-l folosi pe pâine prăjită sau cerealele integrale de la micul dejun.


6. Ovăzul


Are un conţinut ridicat de fibre solubile care scad riscul de a suferi de boli cardiovasculare. De asemenea, ovăzul conţine carbohidraţi şi proteine, fiind o opţiune excelentă pentru micul dejun.
El asigură energie pentru întreaga zi şi o senzaţie de saţietate de lungă durată.

Poţi să consumi şi quinoa, hrişcă, seminţe de in sau orez integral pentru a diversifica meniul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod