5 alimente care te fac să te simţi obosită

Anumite substanţe din conţinutul acestor alimente dau o stare de somnolenţă şi te lasă fără energie. Descoperă care sunt aceste alimente care te fac să te simţi obosită!
Chiar dacă unele sunt considerate alimente sănătoase, din cauza unor substanţe pe care le au pot să te stoarcă puţin de energie. Asta nu înseamnă că trebuie să renunţi la ele, ci să le consumi la momentul potrivit, în cantitatea care trebuie sau să le asociezi corect cu alte alimente. Dacă ai adesea stări de somnolenţă şi nu te poţi concentra în timpul zilei, iată care ar putea să fie motivele:

Terciul de ovăz

Este considerat a fi un mic dejun perfect, însă tot terciul de ovăz stimulează producţia de melatonină care ar putea să fie sursă oboselii pe care o resimţi. Asta nu înseamnă că trebuie să renunţi la această combinaţie sănătoasă, ci să te asiguri că îl asociezi cu grăsimi sănătoase şi proteine.



Bananele

Ştim că au mult potasiu, însă mai sunt bogate în magneziu care dictează muşchilor să se relaxeze. Acesta ar putea să fie şi motivul pentru care te simţi obosită fără să-ţi dai seama de ce. Prin urmare, este mai potrivit să consumi bananele seara, nicidecum dimineaţa.


Humusul

Boabele de năut au un conţinut ridicat de triptofan, o substanţă care poate cauza o stare de somnolenţă şi moleşeală. Ca să eviţi acest lucru nu trebuie să renunţi la acest preparat delicios şi hrănitor, ci să îl consumi în special seara.
În cazul în care îţi place să mănânci humus ca gustare, încearcă să îl consumi în cantităţi mici.


Lactatele

Conţin mult calciu, însă au şi triptofan, acea substanţă care induce somnolenţa şi este mult mai bine absorbită în prezenţa calciului. Astfel că dacă ai chiar şi o mică sensibilitate la lactate ar fi de preferat să nu le consumi în timpul zilei ca să eviţi senzaţia de somnolenţă şi moleşeală.


Burgerii

O masă bogată în alimente proteice şi grăsimi saturate este practic cea mai proastă decizie dacă vrei să fii energică şi să te poţi concentra uşor la muncă. După o astfel de masă nu e de mirare că apare senzaţia de oboseală şi de moleşeală, deoarece corpul va avea nevoie de energie ca să digere carnea roşie şi cantitatea mare de sare şi grăsimi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod