4 trucuri alimentare care te scapă de durerile de cap

Durerile de cap sunt imprevizibile, pot apărea oricând și dintr-o multitudine de motive, iar prevenirea și tratarea lor nu reprezintă o muncă ușoară.
Data viitoare când durerile de cap nu te lasă să te concentrezi la nimic, încearcă aceste trucuri alimentare pentru a le trata!

Ce trucuri alimentare te pot ajuta să eviți durerile de cap?


1. Bea apă


Apa este vitală pentru supraviețuirea unei persoane. Apa este necesară pentru reglarea temperaturii corpului, menținerea mișcării articulațiilor și amortizarea șocurilor în zona creierului și măduvei spinării. În momentul în care nu bei suficientă apă, îți privezi organismul de unul dintre cele mai importante ingrediente, care îi asigură buna funcționare, provocând durerile de cap.
În medie, ar trebui să bei 2 litri de apă pe zi. Iar dacă gustul apei nu te atrage cu nimic, poți bea și smoothie-uri sau consuma fructe, precum pepenele roșu, care conține și electroliți importanți ce pot ameliora durerile de cap.

2. Nu sări peste mese


La fel cum o cantitate insuficientă de apă îți poate provoca dureri de cap, același lucru se poate întâmpla și în cazul mâncării. Fie că ești la dietă sau că sari peste o masă pentru că pur și simplu ai uitat, această acțiune poate duce la scăderea drastică a nivelului de zahăr din sânge.
Iar un nivel scăzut de zahăr din sânge poate determina organismul să elibereze hormoni care compensează pentru nivelurile scăzute de glucoză. Mai departe, presiunea arterială crescută poate strânge arterele și provoca o durere de cap oribilă.

3. Bea cafea


Dacă ești băutoare de cafea, s-ar putea ca doar gândul de a-ți începe ziua fără cafea să-ți dea o mică durere de cap. Unii nutriționiști sunt de părere că persoanele care sunt predispuse la durerile de cap au un aliat important în cafea.
Cafeina poate reduce dimensiunea vaselor de sânge. În cazul în care durerea de cap este un simptom al unei alergii, te poți încrede în cafea. Cafeaua poate reduce eliberarea histaminei în sânge. Această luptă împotriva alergiilor este posibilă antioxidanților sau fitochimicalelor din cafea.

4. Mănâncă mai puțin zahăr


Știi deja că zahărul nu este deloc bun pentru talia ta, însă știai că poate duce la apariția durerilor de cap? Aceste afecțiuni pot apărea din cauza faptului că organismul tău trebuie să se adapteze la fluxul mare de zahăr care intră în organism, prin modificarea rapidă a nivelului de glucoză din sânge. Ca răspuns, organismul trimite insulină pentru a combate fluxul de zahăr, iar durerile de cap își fac simțită prezența.
Este recomandat să eviți zaharurile rafinate din prăjituri, chipsuri și paste.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod