Slăbit rapid: 7 exerciţii care te scapă de celulită în 45 de minute

Pare greu de crezut, însă, cu un program serios de exerciţii fizice şi cu o alimentaţie corespunzătoare, coaja de portocală pe care o urâm atât de tare poate să dispară într-un timp foarte scurt.
Pare greu de crezut, însă, cu un program serios de exerciţii fizice şi cu o alimentaţie corespunzătoare, coaja de portocală pe care o urâm atât de tare poate să dispară într-un timp foarte scurt. Aceste 45 de minute reprezintă un program de fitness pe care l-a conceput special penru Eva.ro Valeriu Popa, Technogym Master Trainer. Specialistul ne-a explicat ce reprezintă fiecare exerciţiu în parte, care este utilitatea lui şi câte repetări este nevoie să facem. În plus, ne-a vorbit şi despre cum trebuie să ne alimentăm. La final a făcut şi o demonstraţie video, cu fiecare exerciţiu, executat într-o serie.

"Pentru a fi cât mai realişti, trebuie să înţelegem că atunci când vorbim de eliminarea celulitei, este important de ştiu ce este si cum apare. Practic este vorba de mărirea în volum a celulelor grase, datorată mai multor factori, cum ar fi: stilul de viaţă, alimentaţia, sedentarism, etc.", ne spune Valeriu Popa.

Depozitele respective constituie combustibil pentru organism. Aşa cum dacă o maşină stă pe loc combustibilul nu se consumă, la fel şi în cazul celulitei, dacă nu există efort susţinut pentru o anumită perioadă de timp, nu avem cum să vorbim de eliminarea ei. Două lucruri sunt foarte importante: mişcarea şi alimentaţia!

"Consumă alimente bogate în proteine (peşte şi ouă), legume verzi şi fibre vegetale - au rolul de a facilita digestia - redu consumul de alimente bogate în glucide (bomboane, prăjituri) sau în lipide (unt şi carne roşie), consumă ceai şi supe de legume. Nu uita să te hidratezi, să bei cel puţin 1,5 l de apă în fiecare zi. Un organism care nu duce lipsa de apa te va ajuta in efortul de a scapa de celulita. Mai mult, contează să faci şi o schimbare în atitudine şi să ai voinţă! Trebuie să ajungi să conştientizezi că a practica sport nu înseamnă să îţi dedici timp doar pentru o lună sălii de fitness – sportul este un stil de viaţă pe care trebuie să ţi-l însuşeşti, să îl faci de drag şi să nu îl priveşti ca pe un lucru greoi", explică specialistul.

Vezi video la finalul articolului!

1. Genuflexiuni la presă orizontală


Genuflexiunile sunt exerciţii de bază care implică în mişcare grupe mari de muşchi, ideale pentru un consum caloric ridicat şi pentru tonifierea zonelor de interes. Folosind presa orizontală nu te mai preocupi de poziţia corectă, tehnică de execuţie, de siguranţă, nu este nevoie decât să ajustezi greutatea. De restul se ocupă presa, ea te conduce în efectuarea corectă a exerciţiului.
Recomand 4 serii x 15 - 20 repetări.

2. Extensii pentru fesieri


Este un aparat care imită clasicele exerciţii efectuate la saltea. Avantajul acestui aparat îl constituie faptul că izolează foarte bine grupa musculară targetată şi protejează spatele.

Cand vorbim de numărul de repetări, greutatea folosită nu trebuie să ne permită efectuarea lor cu uşurinţă, musculatură implicată în efort trebuie să fie serios "întrebuinţată" pe parcursul ultimelor repetări. Pentru un antrenament eficient, pauza nu trebuie să depăşească două minute, recomandabil o pauză activă, timp în care ne mişcăm, eventual efectuăm câteva exerciţii de stretching.
Recomand 4 serii x 15-20 repetări.

3. Abductori şi Adductori


Iarăşi vorbim de două exerciţii care nu ar trebui să lipsească din programul de antrenament atunci când obiectivul este cel de a elimina celulita. La fel ca şi în cazul exerciţiilor de mai sus este recomandabil un număr de 4 serii a câte 15-20 repetări. De la antrenament la antrenament putem varia viteza de execuţie, o serie în care mişcările sunt efectuate uşor şi controlat şi o serie în care mişcările sunt mai scurte şi efectuate ceva mai rapid.

4. Crunch and Rotary Torso


Zona abdominală, de asemenea o zona pe care trebuie să punem accent, dar atenţie, nu este nevoie să o lucrăm în fiecare zi. Este o grupă musculară ca oricare alta şi trebuie să-i alocăm o perioadă de refacere. Aşa că, antrenând zilnic abdomenul, nu facem decât să supraantrenăm acestă grupă, nicidecum să ne atingem obiectivul.
Recomand efectuarea a 3 exerciţii diferite a câte 3-4 serii x 15-20 repetări.

5. Banda de alergat este unul dintre cele mai importante aparate când vine vorba despre combaterea celulitei.


Efectele sunt şi mai benefice atunci când banda de alergat permite utilizatorului să alerge pe "teren înclinat", întărind şi mai mul corpul şi sistemul cardiovascular. Este recomandată pentru început o scurtă pregătire de 2 minute la o viteză mai mică, după care succesiv se va trece la o viteză mai mare.
Recomand şedinţele de minim 20 de minute.

6. Technogym Vario permite pierderea în greutate prin alegerea mişcării preferate


Îl poţi folosi ca stepper, eliptic, ba chiar imită pasul de alergare. Mişcarea automată a picioarelor ajustează traiectoria echipamentului, oferind cea mai potrivită distanţă între paşi şi implicit un exerciţiu corect şi eficient. În acest fel, Vario reduce oboseala şi garantează maximum de calorii consumate.
Este recomandată efectuarea şedinţelor cu o durată de 15-20 de minute. De fapt, antrenamentul cardio pentru a fi eficient şi a consuma din depozitele de grăsimi, trebuie să aibă o durată de minim 20 de minute. Aşa că, indiferent de ce aparat cardio decid să folosesc, antrenamentul meu trebuie să treacă de acestă durată. Ca o soluţie secundară, pentru cei care nu pot lucra mai mult de câteva minute pe un aparat, este de a efectua un circuit folosind toate echipamentele cardio recomandate.

7. Technogym Cardio Wave este un aparat pentru antrenament cardiovascular care te menţine în acelaşi timp pe 3 planuri ale mişcării.


O singură mişcare a acestui aparat te ajută să îndepărtezi cât mai repede celulele grase nedorite, să îţi dezvolţi armonios musculatura, să îţi tonifici muşchii şi să dai jos kilogramele în plus. Mai mult, el lucrează extraordinar zona coapselor, ajutându-te să pierzi repede câţiva centimetri.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • amalia pe 10 Nov 2011, 17:26
    am slabit cu ceai canadian

    Buna fetelor ! Pe langa exercitiile fizice pe care l-am mai facut dupa ce am vazut articolele de pe EVA,mi-am comandat si un ceai canadian pentru slabit.Rezultatul este destul de bun. Cu un tratament pentru o luna format din 3 cutii am reusit sa slabesc 7 kilograme ! Ceaiul mi-a ajuns pentru 5 saptamani.

    5
    3

  • eu pe 8 Oct 2011, 20:39
    :)

    eu nu pot sa fac exercitii fizice singura trebuie sa fac asta cu cineva sau sa ma duc la sala deci asta nu merge :)))

    6
    3

  • alexandra pe 8 Oct 2011, 11:55
    xxx

    cred ca "genoflectiunile"impreuna cu ceaiul este o reteta sigura... eu insa am incercat genoflexiuni....

    7
    1

  • olga pe 6 Oct 2011, 15:28
    celulita

    eu fac genoflectiuni si in acelasi timp iau si un ceai de celulita si slabit canadian tea

    5
    6

  • Bogdan pe 1 Oct 2011, 17:04
    www.cosmopet.ro

    Ai un animal de companie? S-a lansat www.cosmopet.ro un site de socializare cu un design deosebit ce a ocupat locul 3 la Webstock Awards 2011(cel mai mare eveniment social media din Romania), care vrea sa vina in ajutorul iubitorilor dar si crescatorilor profesionisti pentru a gasi din timp perechea potrivita pentru animalul sau de companie. Intra si creaza-i un profil si astfel vei putea fii contactat de catre alti posesori sau ii poti alege tu perechea potrivita. www.cosmopet.ro

    2
    11

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod