Interviu Ioana Pasca - "Am fost mereu o persoană supraponderală, nu mi-a plăcut să fac sport, dar deloc! Matematica mi-a deschis ochii"



Ce înseamnă “Trăieşte pe săturate”?

Este declaraţia mea pentru tot restul vieţii mele de acum înainte… Trebuie să învăţăm să trăim din plin, să ne bucurăm de micile noastre realizari, de cei din jurul nostru, de copiii noştri. Să ne dăruim şi pentru altceva decât doar pentru job, să avem energie şi putere şi voinţă să ne iubim mai mult. A te iubi pe tine mai mult nu este o dovadă de egoism, ci dimpotrivă. Pentru că, de regulă, de noi femeile depind copiii noştri, bărbaţii şi părinţii noştri. Aşa încât, având grijă de tine, ai grijă de toată familia ta. A te iubi pe tine şi a face ceva pentru ca tu să te simţi mai bine, să arăţi mai bine, este de fapt un gest de iubire pentru familia ta. Şi, da, trebuie să trăim pe săturate, nu să mâncăm pe săturate.

Eşti un exemplu foarte bun de reuşită pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Crezi că stilul de viaţă sănătos se ia? Învaţăm de la cei din jur să trăim mai sănătos?

De aceea m-am facut Health trainer, pentru că sunt convinsă că oamenii pot şi trebuie să fie învăţaţi să adopte un stil de viaţă sănătos.
Dacă ne uităm la televizor, la orice post TV, în orice pauză publicitară o să vedem reclame la snacks-uri, fast-food, băuturi dulci carbogazoase, la dulciuri, etc. Cam toată gama de produse care trebuie evitate şi chiar eliminate din dieta unui om care doreşte să slăbească. De la televizor nu vom învaţa care sunt alimentele sănătoase şi cum trebuie consumate şi preparate pentru a ne procura toţi nutrienţii necesari şi de calitate. Eu nu cred în tratamente minune, nu cred în pastile care te slăbesc peste noapte sau în pantalonii care te arată cu 3 numere mai slabă. Nu… Eu cred în puterea fiecaruia dintre noi şi în voinţa noastra de a face o schimbare.

Un astfel de program de reinventare personală presupune multă disciplină şi curaj. Iar, apropo de curaj, ce planuri ai în această nouă carieră de Health Trainer? Care sunt urmatorii paşi?

Am planuri foarte mari în acest an, pentru mine şi cei dragi mie, şi nu doar în calitate de Health Trainer.
Anul acesta este nu numai anul transformării mele, dar şi anul provocărilor maxime! Pentru că sunt părinte (am două fiice pe care le iubesc enorm) cred că cea mai bună investiţie pentru copiii noştri este educaţia, aşa încât m-am hotărât să înfiinţez un centru de limbi străine exclusiv pentru cursuri de limba germană. “Educaţia însemnă putere” asta este deviza centrului nostru, singurul centru lingvistic privat din Bucureşti axat exclusiv pe germană. Karisa Akademie este situată în sectorul 1, într-o zonă foarte accesibilă (cartierul Domenii) şi şi-a deschis deja porţile. Karisa Akademie se adresează deopotrivă copiilor (cu vârste începând de la 5 ani), dar şi adulţilor care doresc noi oportunităţi în carieră. Am început înscrierile şi sunt deja foarte mulţi interesaţi să înveţe această limbă care devine din ce în ce mai căutată şi care le poate oferi o şansă în plus pentru studii de top şi pentru cariera lor profesională, indiferent în ce domeniu vor activa.
Ne vom axa pe predarea limbii germane independent de programa şcolară, cursurile vor fi predate modular, fiecare modul corespunzând unui nivel de studiu. Cursanţii noştri vor învaţa Germana pentru a putea să îşi obţina certificatele de atestare lingvistică şi să stăpânească aceasta limbă ca o limbă maternă.  Dar, planul meu nu este să rămânem un simplu centru de limbi străine şi atât. Deja am deschis discuţii de parteneriat cu Universităţi din Germania pentru a organiza excursii şi tabere de schimb de experienţă, să putem duce copiii care vor studia la centrul nostru în vizite prin campusurile universitare ale celor mai de prestigiu Universităţi din Germania. În plus, intenţionez să organizez cu copiii acţiuni sociale şi de voluntariat, pentru ca ei să înteleagă cu adevărat că „Educaţia înseamnă putere”, iar educaţia nu înseamnă să înveţi doar nişte lecţii din cărţi, ci să trăieşti experienţe care te vor dezvolta ca om şi ca adult responsabil şi puternic şi care se poate integra în orice ţară europeană.
Aşa încât, aşteptăm cât mai mulţi parinţi să îşi înscrie copiii la Karisa Akademie, accesând www.karisa.ro.  Pe de altă parte, în calitate de Health Trainer, doresc să am ocazia să ajut cât mai mulţi oameni, să le fiu alături în demersurile lor de a-şi schimba viaţa, de a căpăta mai multa energie, de a zâmbi mai mult şi de a Trăi pe săturate !
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod