Interviu Ioana Pasca - "Am fost mereu o persoană supraponderală, nu mi-a plăcut să fac sport, dar deloc! Matematica mi-a deschis ochii"



Cum defineşti reinventarea ta personală? Care a fost, pentru tine, abordarea optimă a acestei schimbări – moral, sufleteşte, nutriţional? – Care este combinaţia ideală a acestei reinventari: moral (poate susţinerea familiei, a prietenilor), sufleteşte (a partenerului de viaţă), nutriţional (asta ştim deja). Care sunt proporţiile ideale?

Aşa cum am spus, la început a fost nevoia de a slăbi şi de a ma echilibra nutriţional. Apoi a venit sportul şi la pachet, schimbarea interioară fiind cumva ultima pe listă dar care s-a dovedit a fi cea mai importantă. Odată ce am început procesul de a dobândi proporţiile pe care mi le doream, am înţeles şi cât de legate sunt toate celelalte aspecte. Moral, mi-am recăpătat încrederea în mine odată cu pierderea kilogramelor în plus. Mai apoi am înţeles şi ca celelalte aspecte problematice din viaţa mea începeau să se schimbe. Am înţeles ca toate trăirile mele negative erau legate de această problemă.
Nu, nu pot vorbi despre vreuna dintre ele separat. Toate sunt legate între ele. Combinaţia ideală ar trebui, după mine, să urmarească strict fericirea personală. Odată ce îţi concentrezi atenţia pe asta, toate celelalte se rezolvă de la sine. Abordarea optimă este una personală, individualizată. Fiecare dintre noi trebuie să începem să ne cunoaştem pe noi înşine, să ne găsim o motivaţie pentru schimbare şi să vrem să fim fericiţi.

Eşti nutriţionist, dar şi personal trainer. Care e feedback-ul de la clientele tale? Cât de mult le ajută acest 2 în 1?

Evident că este un plus pentru clienţi. Cred că este mult mai comod să le ai pe toate în acelaşi loc. Dar, în acelaşi timp, consider că este foarte important ca antrenamentul fizic să fie făcut împreună cu un trainer în care ai încredere, dar accentul trebuie pus în primul rând pe nutriţie. Aspectul comod, aş spune, este că poţi avea ambele servicii într-un program complet, consiliat de o singură persoană care îţi poate coordona şi evalua obiectiv evoluţia spre targetul propus.
Şi, apropo de obiective, exact ca în management, şi în acest domeniu clienţii trebuie să fie conştienţi că obiectivele pe care le setăm împreună la intrarea în program sunt SMART! Nu îi voi lăsa pe clienţi să îşi seteze obiective nerealiste, pentru că nu le vor putea atinge şi frustările lor vor fi şi mai mari.

Dacă ar fi să reiei experienţa, ce îmbunatăţiri ai aduce la procesul tău de reinventare personală? Care sunt, din experienţa ta, cele mai frecvente greşeli făcute într-o experienţă de acest gen şi ce recomanzi clienţilor tăi ?

Dacă ar fi să reiau experienţa, mi-aş acorda şi mai multă încredere în mine în acest proces. Să nu crezi că nu au existat momente- rare, într-adevăr - în care am vrut să renunţ. De aceea îmi ofer acum serviciile de Health Trainer, pentru toţi aceia care vor o schimbare, vor o transformare, dar au nevoie de sprijin şi suport pentru a nu renunţa.
Din experienţa mea, cele mai frecvente greşeli sunt lipsa de răbdare şi, poate, aşteptările mult prea mari. Aici ma refer, desigur, la aşteptarea că poţi avea un alt corp şi implicit un alt tonus, în câteva săptămâni. O altă greşeală pe care o văd eu este stricteţea ieşită din comun a unui program de reinventare personală. Lucrurile trebuie să vină simplu, de la sine. Reprogramarea personală şi corporală trebuie să vină firesc, nu trebuie forţată.

Reinventarea ta personală a condus şi către o reinventare profesională. Ce te-a influenţat să iei decizia de a deveni un Health Trainer?

Îmi doresc ca prin experienţa mea personală să ajut cât mai multă lume să abordeze un stil de viaţă sănătos şi activ. Iar principiile alimentare pe care eu le-am studiat şi care au dat rezultate, să le pot împărtăşi şi altor persoane, să le arăt că respectând câteva reguli nutriţionale de bază, care în scurt timp le vor deveni reguli de viaţă, îşi pot îmbunătăţi starea de sănătate, îşi vor îmbunătăţi digestia, nivelul de energie, aspectul pielii şi al părului şi, nu în ultimul rând, îşi vor remodela silueta.
Vreau să ajut pe cât mai mult lume să se iubeasca mai mult pe sine. Programele concepute de mine sunt adresate în principal oamenilor ocupaţi, care simt că nu îşi pot face timp pentru sport, sau mai bine spus, pentru un stil sănătos de viaţă. Am fost şi eu în situaţia în care simţeam că nu îmi pot elibera câteva ore pentru mine. De aceea, am căutat să mă adaptez stilului agitat de viaţă al fiecărui client de-al meu. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod