Fii activa! Traieste mai mult!

Nu exista un moment mai bun sa incepi sa fii activ decat prezentul. Indiferent de varsta sau abilitatile fizice, oricine se poate bucura de beneficiile de sanatate aduse de un program zilnic de exercitii fizice.
Nu exista un moment mai bun sa incepi sa fii activ decat prezentul. Indiferent de varsta sau abilitatile fizice, oricine se poate bucura de beneficiile de sanatate aduse de un program zilnic de exercitii fizice.

Se stie ca activitatile sportive si exercitiile fizice reprezinta un element important atunci cand vrei sa slabesti sau sa iti mentii greutatea corporala sub control. Mai mult, practicarea zilnica a unor exercitii fizice, chiar si cu efort moderat, contribuie la intarirea oaselor si muschilor, reduce stresul si, in general, imbunatatest calitatea vietii.

Fie ca preferi sa incepi ziua cu o alergare de dimineata, fie ca alegi sa iesi cu un prieten la o partida de tenis, important este sa fii activ si sa ramai activ. Beneficiile aduse sanatatii de un simplu program zilnic de exercitii fizice sunt nenumarate.
Dr. Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education in cadrul Herbalife Ltd. si membru in "Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc" derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA), ne dezvaluie principalele trei beneficii care ar putea sa ne motiveze sa incepem chiar azi sa devenim activi.

1. Oase si muschi puternici


Cercetarile stiintifice au aratat ca activitatea fizica regulata este una dintre cele mai bune metode de a mentine oasele sanatoase. Exercitiile de forta, joggingul, ridicarea de greutati sunt utile pentru conservarea masei osoase, ceea ce reprezinta o componenta critica in reducerea riscului de slabire a oaselor care se produce odata cu inaintarea in varsta, favorizand aparitia fracturilor.


Activitatile fizice care implica ridicarea de greutati sunt benefice totodata pentru cresterea masei musculare, sustinand mai departe sanatatea oaselor. In plus, tesutul muscular arde mai multe calorii decat orice alt tesut din organism, ceea ce creste ponderea de ardere a caloriilor pentru mentinerea unei greutati sanatoase. Avand oase si muschi puternici, echilibrul, puterea si coordonarea organsimului se imbunatatesc, reducand riscul accidentelor si bolilor osoase. Medicul si antrenorul te pot ajuta sa gasesti exercitiul de forta care ti se potriveste.

2. Reducerea stresului


Mai multe studii arata ca sportul si exercitiile fizice, miscarea in general ne ajuta in lupta cu stresul cotidian. Prin practicarea exercitiilor fizice, in organism se produce endorfina, care are efect de calmare si relaxare, facandu-ne sa ne simtim mai bine si mai optimisti.


O plimbare vioaie sau o scurta repriza de gimnastica poate fi reteta ideala de relaxare dupa o zi istovitoare. Si cum majoritatea oamenilor apeleaza la mancare in situatii de stres – ceea ce poate duce la crestere in greutate –, daca inlocuim pofta de mancare cu cateva exercitii fizice, nu numai ca ne vom relaxa si nu vom mai fi la fel de stresati, dar vom evita si acumularea unui surplus de greutate nesanatos pentru organism.

3. Controlul greutatii


Reducerea activitatilor sedentare, implicarea in activitati fizice si arderea caloriilor consumate sunt cheia in controlul greutatii. Un program regulat de exercitii fizice nu doar ne ajuta sa slabim, dar este dovedit faptul ca are o contributie importanta in mentinerea organismului la o anumita greutate dorita. Specialistii recomanda aproximativ 30 de minute de exercitii in fiecare zi, adaugand ca acest obicei - alaturi de o dieta redusa in grasimi - este unul dintre cei mai importanti factori in mentinerea greutatii corpului.


O viata activa necesita si o dieta sanatoasa. Organismul are nevoie de proteine – precum peste, carne de pasare, oua sau soia – pentru a mentine si dezvolta masa musculara. Produsele lactate fara grasimi ofera organismului nu doar proteine, ci si calciu necesar pentru sanatatea oaselor. Fructele, legumele si cerealele sunt carbohidrati care ofera energia necesara pentru activitatile cotidiene. 
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ricamil pe 17 Aug 2010, 12:35
    stil de alimentatie sanatoasa,continuare

    tot ce ne sta in putinta si cu multa vointa pt a ne mentine sanatatea chiar la mijlocul vietii...e exemplul meu care poate fii urmat si de tineri..incercati si o sa va reuseasca..daca are nevoie cineva de acest nou stil de viata il pot impartasi ...

    1
    0

  • ricamil pe 17 Aug 2010, 12:32
    parere

    Nu asa se dau jos kg,ci prin schimbarea totala a stilului de viata...indiferent de varsta..o dieta bogata in legume si fructe,peste,pui,ulei de masline,seminte,lactate cu continut redus de grasimi,fara produse ce contin faina alba,fara mezeluri,asigura functionarea organismului la capacitate maxima.Adaugam si un stil de viata activ si o hidratare optima ..intrand intr un nou stil de viata si alimentatie,inseamna ca ne pasa de sanatatea noastra si incercam sa facem

    0
    0

  • lucretzia pe 10 Aug 2010, 18:56
    Fii activa !

    Da teoria ar fi ea buna, dar ca de obicei practica te omoara. Am facut prostia vietii mele sa vreau sa dau jos vreo 3-4 kg si am ajuns sa iau 13. Din soia, mai ales din laptele de soia si din alte produse "naturiste" benefice - vezi Doamne - pentru organism. Cea mai mare prostie pe care poate s-o faca cineva si n-as sfatui pe absolut nimeni sa faca ce am facut eu. Rau pentru noi romanii ca suntem creduli si credem toate prostiile care se spun pe-aici.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod