Cele mai bune 5 exerciţii pentru spate. Calmează durerile!

Dacă sunt efectuate corect şi cu regularitate, aceste exerciţii pentru spate au grijă de coloana vertebrală şi înlătură durerile de spate.


Durerile de spate constituie o problemă din ce în ce mai frecvent întâlnită, însă atunci când ele sunt uşoare pot să fie combătute cu ajutorul unor exerciţii care acţionează ca un pansament. Aceste exerciţii special concepute de specialişti au rolul de a lucra musculatura care înconjoară coloana vertebrală şi de a reduce tensiunea/durerea de spate.


Singura condiţie pe care trebuie să o respecţi este aceea de a le face cu regularitate şi să ai grijă la modul de execuţie a acestor exerciţii pentru a scăpa de durerile de spate. De asemenea, respectă aceste câteva sfaturi:
  • în primele săptămâni trebuie să faci exerciţiile foarte lent şi să fii atentă la respiraţie;
  • începe cu 2-3 repetări pentru fiecare exerciţiu, după care măreşte gradual numărul lor până când ajungi la 10 repetări pentru fiecare exerciţiu;
  • dacă simţi durere accentuată la o anumită mişcare fă o pauză şi treci la un alt exerciţiu pe care-l simţi confortabil;
  • exerciţiile trebuie să fie efectuate cu pauză între ele.


Iată care sunt cele mai bune 5 exerciţii pentru spate care calmează durerile:

1 din 6

Exercițiul nr. 1

Din sprijin pe mâini şi genunchi se arcuieşte spatele în sus, ducând bărbia în piept. După aceea, arcuieşte spatele invers şi ridică bărbia, uitându-te în sus. Inspiră şi expiră pe nas la fiecare mişcare efectuată.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod