Vedetele slabesc cu dieta Dukan

Faza de croaziera, etapa cu numarul doi


Din acest punct, dieta devine mai... indulgenta, permitandu-ti sa combini proteinele cu legumele sarace in carbohidrati. In aceasta perioada nu ai voie sa mananci mazare, porumb, orez, fasole boabe, dar nici paste fainoase. Atunci cand ai ajuns in acest punct nu trebuie sa te alarmezi ca nu mai slabesti atat de mult, pentru ca este normal ca scaderea ponderala sa fie cam de 1 kilogram pe saptamana. "In faza doi, nu avem voie sa mancam carbohidrati. Indicate sunt doar legumele proaspete: ridichi, rosii, castraveti, salata, usturoi, ceapa, tot ce asigura fibre, vitamine si minerale. De asemenea, avem interzis la zahar, pe care-l luam oricum din amidonul din legume", explica in continuare medicul Marlena Pascu.

In aceasta perioada poti consuma, de exemplu, o supa de legume sau o salata la felul principal, iar felul doi poate consta intr-o friptura sau peste la gratar.

Pana aici nu ti se pare nimic iesit din comun, o sa-mi spui ca este inca o dieta care nu te asigura ca dupa ce ai terminat-o nu se va produce efectul yo-yo.
Ei bine, am o surpriza pentru tine, medicul Dukan s-a gandit la acest lucru si a mai inventat alte doua faze: faza de consolidare si cea de stabilitate.

Faza de consolidare, faza cu numarul 3


Acum medicul iti da liber sa te bucuri de produsele care iti faceau placere inainte si pe care nu le mancai de teama ca te vei ingrasa. Si aici, insa, exista cateva reguli pe care trebuie sa le respecti, pentru ca altfel toata munca de pana atunci va fi in van. Asadar, in aceasta faza este indicat sa reintroduci in alimentatia ta cateun produs interzis in cantitati mici, progresive in fiecare zi. Nutritionistul iti recomanda sa acorzi fiecarui kilogram pierdut cate cinci zile de consolidare. Astfel, organismul tau se va reobisnui cu aceste produse, iar kilogramele nu vor mai reaparea. "In faza de consolidare, adaugam progresiv alimentele interzise: cartof, orez, mazare, paste, fasole boabe.
In fiecare zi, adaugam, sa zicem, cam 20g din fiecare aliment"
, conchide Marlena Pascu.

Iata ca am ajuns la finalul dietei, la greutatea dorita, dar ce facem mai departe ca sa nu ne ingrasam? Foarte simplu, urmam faza de consolidare.

De acum incolo, poti manca orice, in orice cantitati, cu o singura regula care trebuie sa-ti fie lege pentru toata viata. Alege o zi din saptamana, de preferinta joia, sfatuieste medicul Dukan, cand vei manca numai proteine. "Daca o data pe saptamana mananci numai proteine, poti slabi pana la un kilogram si in acest fel poti corecta excesul de grasime acumulat in timpul saptamanii", spune nutritionistul Dukan.

"In Franta, obiceiul de a manca numai proteine joia este atat de popular incat, daca merg la un restaurant cu familia mea in aceasta zi din saptamana, aud in jurul meu foarte multi clienti care comanda peste sau friptura fara garnitura sau salata", povesteste Dukan.


Ingrediente minune in aceasta dieta


Exista si astfel de indicatii atunci cand te hotarasti sa urmezi dieta Dukan. In primul rand ai grija ca, cel putin in prima faza, sa bei trei litri de apa plata, pentru ca aceasta iti va ajuta organismul in procesul de digestie. In urmatoarele faze te poti limita la doi litri, insa la inceput esti sfatuita sa faci acest efort.

Si, poate ca cel mai important aspect, este consumul de ovaz. Este foarte important ca in timpul acestei diete si pentru totdeauna, sa consumi trei lingurite de ovaz pe zi. In afara faptului ca are un continut ridicat de fibre solubile, care retin apa din intestine si dau senzatia de satietate, ovazul este foarte bun pentru inima si inlatura constipatia care se instaleaza negresit la inceputul dietei din cauza consumului mare de proteine.

Mai mult decat atat, pofta ta de dulce poate fi satisfacuta incepand cu faza a doua a dietei, cu o tarta de ovaz pe zi.

Un mic ajutor


Iti vand un pont. Intra pe Dukandiet.co.uk unde, daca vei raspunde la cateva intrebari simple, vei primi un grafic exact cu etapele pe care trebuie sa le parcurgi ca sa ajungi la greutatea mult visata.


Astept sa-mi spui ce parere ai despre aceasta dieta, dar si care este situatia, in cazul in care decizi sa o urmezi.

 

Comentariile 151-164 din 164

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ilie zizi pe 29 Apr 2010, 13:31
    Urgent

    in faza a doua se pot consuma fructe? ceaiul verde se poate bea in timpul acestei diete?

    0
    5

  • adriana radu pe 29 Apr 2010, 12:23
    sport

    Revin cu o intrebare: cate minute de miscare trebuie sa fac pe zi pentru ca regimul sa aiba efect?

    0
    2

  • adriana radu pe 29 Apr 2010, 12:21
    dukan

    multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca, daca voi consuma DOAR ce scrie in regim (ma refer la faza I) pot sa mananc atat CAT vreau si CAND vreau? Vreau sa stiu ca sa nu stau stresata ca trebuie sa mananc la anumite ore si anumite cantitati.

    0
    1

  • Bianca pe 29 Apr 2010, 09:40
    dieta Dukan

    Am inceput si eu aceasta dieta de luni, pina astazi dimineata (joi) aveam cu 2 kg mai putin. Vreau sa urmez varianta cu 5 zile PP(proteine) si 5 zile PL(proteine-legume). Pentru doamna care are diabet: din cite stiu eu proteinele sunt recomandate bolnavilor de diabet si cred ca puteti adapta regimul dietei dumneavoastra.

    1
    0

  • Janette pe 29 Apr 2010, 09:21
    dieta dukan

    in faza a doua se pot consuma fructe? ceaiul verde se poate bea in timpul acestei diete?

    1
    0

  • dukan pe 29 Apr 2010, 07:19
    dukan

    In faza a doua a regimului de slabit se consuma fructe?

    1
    1

  • andreea pe 29 Apr 2010, 05:39
    ce se da de fapt jos

    in prima etapa se dau jos kilograme false, adik tot ce aveti prin intestin nedigera, in principal fible si apa. Trecand brusc la un regim bazat numai pe proteine se va produce constipatia. Noroc ca se baga fibrele din ovaz si apa multa. pb e ca o sa va cam curatati de bacteriile benefice din intestin asa ca ar fi indicat sa mancati niste iaurt ( de ala natural, sau lapte acru, nu prostii din comert). Orice, numai sa fie fermentat si nu sterilizat prin fierbere ( fermentatul sterilizeaza si el daca nu stiati). Nu am inteles bine daca prima etapa permite si ceva grasimi, ca alea ( oricat de absurd ar suna) va salveaza de la constipatie mai ceva ca fibrele. Ideile generale sunt destul de ok, si mi se pare super cool ideal de a-ti satisface poftele. Am ajuns la concluzia ca daca nu mananc ceva ce imi doresc f mult, mananc prea mult din restul, asa ca...ascult ce imi cere corpul ( bineinteles, cand nu exagereaza cu 10 cornuri, etc). Eu tot cred ca ar trebui invins in principal sedentarismul din romania. Traiesc in SUA pe coasta de vest si, contrar impresiei din exterior, nu toti americanii sunt grasi. Ati fi uimiti sa vedeticat muncesc si cat sport fac destul de mult ( cel putin in seattle). Decand am venit aici am inceput sa alerg si deja ma pregtesc pt un half marathon, la anul vreau un triatlon, si..cine mai stiecate dupa. sper sa se schimbe mentalitatea astea cu dietele pt slabit in "dita pt un regim mai sanatos de viata...pe viata". spor

    2
    0

  • liz pe 28 Apr 2010, 20:27
    dukan

    Sunt la a reia zi, am slait 2 kg, de maine trec la faza a II a.Spuneti-mi va rog cat treuie sa dureze faza a doua (cu proteine si legume).Multumesc .

    0
    2

  • Baby pe 28 Apr 2010, 19:59
    dukan

    am inceput luni 26.aprilie si azi 28 aprilie cantarul arata cu 3 kg.mai putin .Sunt uimita, pur si simplu dar am respectat dieta intocmai.Va multumesc ,cu respect!

    0
    0

  • ileana.voicu pe 28 Apr 2010, 12:34
    @kiki

    Draga mea. Nu-ti pot da un sfat in aceasta privinta. Eu spun ca cel mai bine ar fi sa-ti consulti medicul, el fiind singurul care te poate ajuta in acest sens. Multumesc, Ileana

    0
    1

  • kiki pe 28 Apr 2010, 12:27
    regim dukan

    daca am diabet tip 2 pot tine dieta Dukan?

    0
    0

  • ileana.voicu pe 28 Apr 2010, 09:54
    @adriana radu

    Buna, Adriana. Nu, in prima faza a regimului nu poti consuma lamai. O zi buna, Ileana

    1
    0

  • cristinita pe 27 Apr 2010, 23:12
    regim dukan

    am inceput dieta dukan in urma cu 2 zile...cantarul arata mai putin cu 1 kg...asa ca da rezultate

    0
    0

  • adriana radu pe 27 Apr 2010, 21:22
    regim dukan

    in prima faza a regimului se poate consuma lamaie (la peste, in apa)?

    0
    2
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod