Vedetele slabesc cu dieta Dukan

Te-ai intrebat cum a putut Gisele Bundchen sa revina pe podiumul de moda la doar sase saptamani dupa nastere?
Te-ai intrebat cum a putut Gisele Bundchen sa revina pe podiumul de moda la doar sase saptamani dupa nastere? Te-ai gandit vreodata de ce frantuzoaicele au o silueta de invidiat? Ei bine, ele l-au descoperit pe nutritionistul Pierre Dukan care la randul sau,a descoperit, cu ajutorul unui prieten, dieta perfecta, dupa spusele multora.

Neurolog de profesie, Dukan s-a reorientat spre nutritie in momentul in care a ajutat un prieten sa slabeasca foarte mult, destul de usor. "I-am spus sa manance numai proteine si sa bea numai apa in urmatoarele cinci zile. Cand a revenit la cabinet l-am cantarit de mai multe ori ca sa ma asigur ca ii functioneaza bine cantarul de acasa", spune Dukan.

Pacientul slabise aproape cinci kilograme in cinci zile, iar in urmatoarele trei a reusit sa mai dea jos inca trei.
Exista si o explicatie. Aceasta se numeste dieta Dukan, un regim care a fost perfectionat in 35 de ani de studiu, realizat de medicul francez.

"In timpul cercetarilor mi-am dat seama ca dietele bazate pe numararea caloriilor nu functioneaza deoarece nu iau in considerare faptul ca oamenii au pofte. Astfel, chiar daca aceste diete stabilesc portii mici si fixe de mancare care ii ajuta pe pacienti sa slabeasca in prima faza, ulterior aproape toti pun kilogramele la loc sau se ingrasa si mai mult", spune doctorul Dukan.

"In general, nutritionistii cred ca si-au terminat treaba dupa ce pacientii au slabit, dar partea cea mai dificila este mentinerea unei greutati constante.
Nu este normal si nici etic sa tratezi din nou un pacient dupa sase luni, cand s-a ingrasat mai mult ca inainte”
, adauga el.

In ce consta de fapt dieta?


Inainte sa incepi aceasta dieta trebuie sa cunosti cele patru programe pe care le are si trebuie sa te asiguri ca esti sanatos. Prima faza este destul de dificila din cauza faptului ca trebuie sa mananci exclusiv proteine. Te gandesti ca ai mai auzit acest lucru si in cazul dietei Atkins? Iti spun ca cele doua diete nu se aseamana deloc, in cazul dietei Dukan neavand voie sa consumi unt sau ulei, indicate fiind toate produsele cu un indice caloric redus.

Sa vedem care este prima faza a regimului...


Denumita si faza de atac, in primele zile ale dietei - 3, 5, 7, maxim 10 zile, trebuie sa mananci numai proteine (carne, peste, oua sau produse lactate degresate). In aceste zile vei pierde in jur de trei, patru, chiar cinci kilograme. "Prima faza, in functie de obiectivul fiecarei persoane, dureaza mai mult sau mai putin.
Poate sa dureze trei zile, cinci zile, sapte zile sau 10 zile. Mai mult de zece zile de obicei nu dureaza un regim exclusiv hiperproteic"
, spune medicul nutritionist Marlena Pascu.

Ce se intampla in aceste prime zile?


In primul rand, regimul hiperproteic te va ajuta sa elimini apa din tesuturi si iti va diminua apetitul datorita corpilor cetonici (substante naturale puternice care suprima pofta de mancare) care se produc. De asemenea, asa cum se stie, proteinele au o structura complexa, iar organismul trebuie sa lucreze mult mai mult ca sa le digere, astfel ca organismul va arde mai multe calorii decat de obicei.
 

Comentariile 51-100 din 164

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mery pe 17 Aug 2012, 22:52
    dieta dukan

    am incercat multe diete dar fara rezultat!am incercat dukan,si .ghici?!am slabit in 114 zile 27kg!da cum auziti 27 kg!incercati si veti fi multumiti!

    17
    0

  • iuliana pe 15 Aug 2012, 20:00
    dieta dukan

    buna.vreau si eu cateva retete cu proteine,sau unde pot gasi mai bn zis.please..pupici

    11
    0

  • alynutzza pe 14 Aug 2012, 10:32
    raspundeti-mi urgent

    avem voie masline la regim?

    7
    8

  • similik24 pe 2 Aug 2012, 21:13
    scuzati greseala

    de fapt marti 31 iulie

    4
    0

  • similik24 pe 2 Aug 2012, 21:12
    este o dieta super

    eu am inceput sa tin dieta luni 31 iulie,aveam 78 kg iar azi dimineata cand m-am cantarit surpriza....76,6 kg...sunt in culmea fericirii.sper sa continui sa slabesc.va tin la curent.pupici

    6
    0

  • ALINA pe 1 Aug 2012, 19:23
    SFATURI

    DE MAINE VOI INCEPE SI EU DIETA LUI DUCAN .AM LUAT ACEASTA HOTARARE DEOARECE AM CAM ACUMULAT MULTE KG .DORESC FOARTE MULT SA DEA REZULTATE SI LA MINE. INCURAJATI-MA .

    5
    5

  • Madalina Leca pe 28 Iul 2012, 14:14
    cum se procedeaza ca nu inteleg

    am 21 de ani;si 82 de kg vreau sa zlabesc vreo 25 de kg dati-mi va rog un sfat ca imi doresc foarte mult sa zlabesc ca vreau sa fac nunta si vreu sa zlabesc sa incap in rochia de mireasa

    3
    3

  • Lorena pe 27 Iul 2012, 23:39
    dieta

    El obliga pacientii sa tina regim pe viata ...cine poate asa ceva? ... Dieta asta e o nebunie de moment ca multe altele ... o sa se termine si trendul asta si atunci toti veti spune dezamagiti ca a fost o mare tampenie ... N-ar fi mai bine sa mancati mai putin, sa renuntati la prajeli, fast-food-uri, dulciuri si alte tampenii? Eu consider cada

    5
    11

  • Lorena pe 27 Iul 2012, 23:36
    Dieta Dukan

    ”In general, nutritionistii cred ca si-au terminat treaba dupa ce pacientii au slabit, dar partea cea mai dificila este mentinerea unei greutati constante. Nu este normal si nici etic sa tratezi din nou un pacient dupa sase luni, cand s-a ingrasat mai mult ca inainte” ... spune Dukan ... Dar l-as intreba eu ... el ce recomanda pacientilor care se ingrsa la loc in momentul in care stopeaza dieta?

    5
    6

  • dana pe 21 Iul 2012, 20:13
    dieta- faza de atac

    vreau sa stiu daca in prima perioada ( PP ) a consumat careva dintre voi numai lactate de maine incep si eu cu 10 zile PP

    1
    5

  • adriana pe 27 Mai 2012, 05:12
    taritele

    de ovaz cred ca reprezinta o parte f.importanta a regimului. Eu in etapa de atac nu am mincat tarite ptr.ca nu am gasit. Am dat 3-4 kg jos,dar ce este f.important ptr.mine,nu mai am burta.Dupa o saptamina de consumat tarite (eu le amestec cu iaurtul) a inceput sa nu-mi mai fie foame.Ma trezesc ca uit sa maninc.O sa ma inscriu su eu pe site-ul lui Pierre Ducan.Succesfetelor.

    3
    0

  • marinela vss pe 21 Mai 2012, 13:55
    dieta

    vreau sa inteleg mai multe din aceasta dieta

    3
    7

  • MARYANA pe 13 Mai 2012, 16:18
    DIETA DUNKAN

    Am inceput si eu reteta dunkan vreau sa stiu va rog am voie sa mananc urda?urda e facuta prin fierberea zerului care ramane de la scurderea casului. are alceva in compozitie decat proteine? multumesc astept un sfat sigur nu dupa ureche.

    10
    3

  • agerpres pe 4 Mai 2012, 23:24
    Retele Dukan

    Am inceput regimul pe 1 mai. Am slabit mai mult de 2 kg. Insa am cumparat cartea Retete Dukan si nu mai inteleg nimic. La capitolul "Preparate pe baza de proteine pure" sunt prezentate retete in care se prepara carnea cu ceapa, ardei, pe langa multe multe condimete. Daca e posibil asa ceva, inseamna ca se poate sta nu lejer ci maxim lejer la regimul proteic 10 zile. A testat cineva retetele?

    3
    7

  • Mitica pe 4 Mai 2012, 08:58
    Dieta

    Chiar este o dieta eficienta. Practicantii de culturism o folosesc mai alesin perioada precompetitionala ca sa reduca rapid grasimea corporala. Practic, dieta presupune eliminarea surselor pricipale de energie: glucidele si lipidele si mentinerea in alimentatie doar a proteinelor, pe care corpul este obisnuit sa le utilizeze ca sursa de energie doar in ultima instanta, fiindca ele au cu totul alt rol in organism. Este o dieta extrema, dar si rezultatele sunt spectaculoase. Pun si un link pentru cei care vor o prezentare mai detaliata a dietei. http://fitclub.ro/cura-slabire-nutritie/diete/dieta-dukan

    5
    0

  • mireuta loredana pe 3 Mai 2012, 17:51
    dieta

    am inteles ca,iling de ulei de masline,negatit este permis in croaziera ..salata,mancaruri etc?stie cineva ceva?

    5
    0

  • mireuta loredana pe 3 Mai 2012, 17:41
    dieta

    am terminat 10 zile de atac si suntem multumiti,eu am slabit 5 kg sotul meu 8 ,am intrat in croaziera sa vedem rezultatele!!!succes si voua!!!

    2
    2

  • liliana pe 1 Mai 2012, 19:20
    dieta dukan

    constipata nu sunt,combin in fiecare zi pieptul de pui cu peste,oua,sau lactate...2 cafele cu zaharina,cola nu am baut,nu-mi plac sucurile,mai beau zeama in care am fiert pieptul de pui...am gasit si fructe goji dar m-am gandit sa le las pt a doua faza...zilele trec greu,azi am incercat niste haine si m-a pufnit plansul de draci...cred ca de acum incolo toata viata voi fi la regim:))

    7
    1

  • liliana pe 1 Mai 2012, 19:14
    dieta dukan

    am inceput din29 aprilie,nu m-am cantarit inca,pt ca ma deprima numai cand vad cantarul,nu simt mare lucru dar sper sa reusesc sa dau jos,m-am ingrasat,pt ca am fost neglijenta in ultimul an ,8kg...mi-e ciuda pe mine de mor,hainele nu mai stau cum trebuie,unele nu ma mai incap deloc...am gasit lactate cu 0,1%grasime in auchan si kaufland,branzica calcica[miez de lapte,asa scrie pe cutie}cu 0% grasime..ma voi cantari dupa 5 zile...merg pe jos cam o ora pe zi,am un catelus...acum sunt in cancediu si de aceea m-am apucat de ea

    5
    0

  • M pe 28 Apr 2012, 19:34
    d. Dukan

    Am uitat sa specific ca merg zilnic cate 40-50 min pe jos, uneori mai mult, si in rest ma tin de puiutul meu, care are un an si o luna. Laptele mi s-a imputinat, aproape ca nu mai am deloc, dar nu e o problema atat de mare, pentru ca l=am alaptat pe bebe un an si o luna, dar este marea frustrare ca n-am pierdut decat un kg, or inteleg ca in faza de atac pierzi cel mai mult...:(((

    3
    0

  • M pe 28 Apr 2012, 19:29
    d. Dukan

    Am inceput dieta marti, astazi este sambata si n-am dat jos decat un kg. Frustrarea mare este ca aici nu gasesc iaurturi degresate si nici branza degresata; am cumparat iaurt cu 2%grasime si branza, de fapt, un soi de cascaval pe care scria ca este facut cu lapte 2%grasime, dar cand am calculat celelalte grasimi, branza avea, fe fapt, 20%grasime. Carnea o mananc fiarta si mi-e greata de cate ori o vad Am inlocuit mierucir si vineri cu peste ton, isi trebuie sa va spun ca mai si alaptez. Ce sa fac? Mi se pare ca am slabit foarte putin , in conditiile in care alaptez. Recunosc, nu am baut apa cate 2 l pe zi.

    3
    0

  • yony pe 3 Apr 2012, 11:33
    dieta dukan

    Dieta este superar si n kred kred k fci foame k alte diete m faci si putina miscare si e ok...SPORT, DIETA SI-O VEDETA...PUPYCYY

    3
    1

  • draghici nicoleta pe 1 Apr 2012, 20:03
    am inceput aceasta dieta dukan nu mi se pare greu deloc doar daca ai ambitie daca nu mai bine nu te mai apuci si sper sa o duc la bun sfarsit sa dau jos kg care mi leam propus

    sper si recomand ca cine poate so tina sa o faca apropo pt toate fetele si femeile care vor sa tina aceasta dieta

    7
    2

  • marina pe 28 Mar 2012, 18:32
    buna...

    d maine o s tin si eu....sper s imi dea rezultate|:D.o s intru s va spun dk reusesc sau nu:P

    4
    0

  • camy pe 23 Mar 2012, 10:12
    dieta dunkan

    la o singura masa se pot asocia doua tipuri de proteine? si eu vreau sa incep si nu sunt pe deplin lamurita.

    0
    1

  • Oguta pe 19 Mar 2012, 11:57
    Raspuns pentru Veronica

    Tărâţele de ovăz se găsesc la plafar.

    2
    0

  • Olguta pe 19 Mar 2012, 11:55
    O dieta bine gandita

    Pentru cine are indoieli: de slabit nu slabeşti pierzând masa musculară ci eliminând depozitele de grăsime pentru că aşa funcţionează regimul şi trebuie studiată cartea ca să înţelegeţi ;) Nu pierzi masa musculară mâncând proteine şi făcând mişcarea zilnică obligatorie (de 20 min faza I, 30 restul), ăsta este un lucru elementar de ştiut! Turtiţa de ovăz (tărâţe de ovăz, nu fulgi) se poate face aşa; un ou, 3 linguri brânză 0 % grăsimi, îndulcitor, scorţişoară, coajă de lămâie rasă, tărţele de ovăz conform etapei, Totul la cuptor 180 grade pentru 15 min, pe hârtie de copt în tava de la cuptor. Iese mai bine dacă albuşurile sunt bătute spumă separat şi încorporate la final în compoziţie. Vă spun cu toată încrederea că această dietă chiar funcţionează bine, fără să suferi de foame, ba chiar se observă îmbunătăţiri ale celulitei iar depozitele de grăsime de pe abdomen scad în mod vizibil pentru cel care ţine regimul, chiar observi lucrurile astea fără efort. Dacă vreţi reţete, forum, răspunsuri la întrebări şi inclusiv să vedeţi poze ale persoanelor care au slăbit şi să aflaţi mai multe despre dietă intraţi aici: dietadukan.ro Vă doresc multă perseverenţă. Nimic nu este prea greu dacă îţi doreşti cu adevărat.

    6
    0

  • veronica pe 10 Mar 2012, 10:10
    dieta dukan

    Buna fetelor! Incep si eu azi. Am mai urmat diete dar asta imi pare mai buna ca toate... unde gasesc tarate de ovaz?

    19
    2

  • maria pitica pe 17 Feb 2012, 12:47
    tarate de ovaz

    cum se consuma taratele si daca am diabet insulino dependent pot sa tin aceasta dieta ?

    14
    5

  • andreea pe 15 Feb 2012, 01:31
    cat e de buna ?

    poti tine dieta asa cum se prezinta sau trebuie sa consulti un medic inainte.Nu dauneaza organismului ?

    8
    0

  • steluta pe 10 Feb 2012, 08:36
    dieta

    eu am slabit 7 kg in 10 zile,e super

    25
    1

  • adela pe 1 Feb 2012, 22:09
    vreau sa slabesc 20kg

    de maine incep cura cu pp 10 zile

    7
    0

  • iulia pe 31 Ian 2012, 21:37
    dieta dukan

    buna si la multe kg pierdute;) sunt noua pe aici si vreau sa va impartasesc si voua realizarea mea! am inceput dieta de la 94 de kg si acum dupa17 zile am 88 de kg. suuuper;) ;):):):):d

    8
    2

  • elvira pe 26 Ian 2012, 00:42
    dukan

    eu am slabit 22 d kg cu aceasta dieta,,,,sunt in perioada de mentinere a greutatii akm...ma simt ok si chiar functioneaza...eu una va sfatuiesc: daca incepeti acest regim chiar sa mancati taratele d ovaz si nu fulgii...si fructele goji..succes....

    24
    2

  • deea26 pe 14 Ian 2012, 23:14
    dukan

    Cunosc o pers care a slabit in 3 luni 22 kg,cu aceasta dieta,si nu s-a mai ingrasat un gram de cand a slabit!Asa k am inceput si eu dieta asta.Sper sa duc pana la final :) Eu am 26 ani ,dar femeia ce a slabit are 43ani si a reusit!!DECI SE POATE ,SA STITI!!

    16
    1

  • ile pe 11 Ian 2012, 23:42
    dieta

    am inceput dieta Dunkan de 2 zile, nu m-am cantarit, dar cred k e ff.buna, am vazut la niste prieteni au slabit super. Bafta la toti!

    9
    0

  • soranafanarmin pe 30 Dec 2011, 19:48
    buna fetelor

    eu am inceput dieta din data de 25 prima zi a fost groaznica pentru mine deaorece fructele sunt cele mai importante in dieta mea dar am rezistat nu m-am cantarit si nici nu vreau pana la sfarsitul dietei desi stiu sigur ca am slabit se vede eu zic ca este o dieta foarte buna bafta la slabit

    2
    1

  • dana pe 26 Dec 2011, 10:50
    dieta dukan

    Eu incep dieta de astazi 26 12.2011.Dupa atata mancare simt nevoia unui regim.Incep cu 5 zile faza de atac.

    4
    0

  • alia pe 28 Nov 2011, 19:05
    nu cred ....

    Nu există diete miraculoase............mâncaţi sănătos şi faceţi foarte multă mişcare.Organismul are nevoie şi de grăsimi,9 grame pe zi pentru articulaţii.Ţinând o dietă strictă ...........nu veţi face altceva decât să pierdeţi masa musculară iar kilogramele pierdute se vor pune la loc.

    5
    8

  • denisa pe 22 Nov 2011, 10:23
    dieta Dukan

    buna! eu in 3 zile( perioada de atac) am slabit 1.5 kg, dar pana si carnea la cuptor o pun fara piele. folosesc ulei de parafina dar foarte putin asta pt salate. am o prietena care a slabit 10 kg in 2 luni cam asa si akum e la penultima etapa, ea m-a convins sa incerc aceasta dieta, ca m-am plictisit de toate tampeniile de diete care iti termina stomacul. in loc de mers pe jos, cand e mai frig afara fac genoflexiuni, abdomene, etc. pt LORY: incearca mai mult efort fizic, cred ca o sa dea rezultate mai bune si ai grija la galbenusurile de ou. SUCCES tuturor!

    4
    5

  • lory pe 18 Oct 2011, 12:55
    tin dieta dunkan

    tin dieta dunkan de 5 zile si am slabit 1,4 kg...deci ma asteptam la mai mult in ciuda faptului ca am mancat doar proteine si astea f putine ca nu imi este foame deci manac cele 3 mese pe zi si gustarea...astept sa vad pe sapt viit daca se vede ceva daca nu ma dau doar pe salate si verduri...si mai sanatos..astpet inca rezultate si de la aceasta dieta

    7
    2

  • olga pe 11 Oct 2011, 08:50
    dieta Dukan

    Sunt convinsa ca functioneaza foarte bine aceasta dieta.O tin de 4 zile si am dat jos 4.2 kg.Deci rezultatele sunt super.Succes tuturor care o tin sau doresc sa o tina.

    8
    4

  • dana pe 5 Oct 2011, 22:37
    dieta dukan

    Eu incep acest regim de maine si sper ca voi reusi sa dau cateva kilograme jos.Din cate am citit se poate tine.

    10
    1

  • camelia pe 25 Sep 2011, 13:05
    dr dukan

    eu am35 de ani am nascut acum 2 lunii o fetita si vreu sa dau jos 15 kg dar alaptez pot face aceasta dieta

    9
    4

  • PITU ELENA pe 11 Sep 2011, 15:30
    dieta dukan

    este foarte usor de tinut sfatuiesc toate persoanele ce vor sa slabeasca totul e ok

    1
    4

  • mirela pe 30 Aug 2011, 13:42
    slabirea

    vreau sa slabesc dar nu mai am incredere in nici o reteta , poate mi-am pierdut increderea ca voi mai slabi, ajutati-ma !!!!!!!!!!!!!!

    11
    2

  • Gabriela pe 23 Aug 2011, 01:31
    Cartea Vreau Sa Slabesc De Pierre Dukan

    Se gaseste in librarii si cat costa?

    24
    4

  • lore pe 8 Aug 2011, 11:22
    dieta Dukan

    Buna , azi am inceput si eu dieta .Sper sa am rezultate.

    0
    0

  • popy pe 22 Iul 2011, 18:22
    dieta dukan

    in prima faza am slabit doar 3 kg iar acum ma chinui de 4 saptamini si am dat inca 4 deci 7 in total . vreau 10 kg dar simt ca nu mai pot

    0
    0

  • mary pe 24 Iun 2011, 14:25
    dieta

    am tinut aceasta dieta si am slabit 8 kg an 2 luni,iupiiiiiii.

    3
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod