Sapte produse alimentare care iti "dinamiteaza" silueta

Majoritatea oamenilor sunt convinsi ca, odata cu sfarsitul anotimpului rece, s-au incheiat si problemele referitoare la silueta. Adevarul este ca si primavara ascunde "capcane" pentru dieta.

Majoritatea oamenilor sunt convinsi ca, odata cu sfarsitul anotimpului rece, s-au incheiat si problemele referitoare la silueta. Cel putin acelea care se refera la apetitul neobisnuit de mare pentru dulciuri (explicatia este ca organismul are nevoie de mai multa energie pentru a trece de acest interval si de aceea nevoia de "ceva dulce" este mai frecventa).

Realitatea este insa ca situatia nu se amelioreaza sau, in cel mai bun caz, nu pentru multa vreme. Organismul "revine", treptat, la viata; insa, dupa trei luni de asa-zisa hibernare, este de la sine inteles ca resursele de energie inregistreaza cote de avarie si simti nevoia sa mananci mai multe dulciuri si, in general, mancaruri bogate in grasimi si carbohidrati.

Pe de alta parte, mai intervine si un element de ordin psihologic... Foarte probabil, ti s-a intamplat macar o data sa gandesti cam in felul acesta: "Ei, si ce daca mai acumulez un kilogram-doua in plus, a venit primavara si imi va fi mai usor sa tin un regim pe baza de salate si fructe".

Foarte putine persoane incep sa tina o dieta in timpul iernii; in schimb (si paradoxal), cu toate ca isi propun sa faca acest lucru din primavara, continua sa manance tot felul de produse bogate in calorii. Sa vedem care ar fi cele mai periculoase capcane din aceasta categorie...

  • Au aparut primele raze de soare si afara s-a mai incalzit putin? Vitrinele frigorifice reapar in forta, intr-un caleidoscop irezistibil de culori si arome. Ai ghicit, este vorba despre inghetata. Pe durata iernii nu prea ai putut sa savurezi acest desert irezistibil (nu prea avem apetit pentru asa-ceva atunci cand temperatura oscileaza in jurul a zero grade), iar acum parca ai vrea sa recuperezi. Dincolo de riscul de a te alege cu o inflamatie severa a amigdalelor, ar trebui sa te stapanesti si sa te gandesti la uriasul aport caloric din care tocmai vrei sa te infrupti. Nu spune nimeni sa nu-ti faci cheful; insa poti recurge la o solutie de compromis luand o inghetata mai mica si un iaurt cu fructe si fulgi de ciocolata, de exemplu.

  • Tot la capitolul "pericole de sezon" se inscriu si bauturile gen "Ice coffee", a caror varietate este din ce in ce mai bogata si careia nu intotdeauna ii putem rezista. Poate doar gandul la numarul caloriilor sa ne mai puna pe ganduri...

  • Chioscurile cu hot-dog si alte variatiuni pe aceeasi tema reapar si ele, treptat. Iar aroma este imbietoare si de multe ori o simti de la distante apreciabile. Nu te speria, nu-ti voi spune sa le eviti (ar fi ori un chin, ori pur si simplu imposibil), ci sa te limitezi la un singur astfel de sanvis pe zi (sau la fiecare doua zile, limita poti sa o trasezi tu insati, in fond). Tine cont ca produsele de acest gen sunt nu numai un "rezervor" de grasimi, ci si foarte sarate, ceea ce va duce la retentia apei.

  • Pentru ca tot se apropie Sarbatorile Pascale, fii atenta la iepurasii si ouale de ciocolata care vor invada in curand raioanele de dulciuri. In cazul in care esti un fan declarat al ciocolatei, este de preferat sa te orientezi spre cea neagra, cu 70 % masa de cacao. Insa nici asa nu ar trebui sa mananci mai mult de doua, trei patratele - sau, dupa caz, sa mananci un iepuras in etape: azi un pic, maine un pic...

  • Conceptul de "brunch", impamantenit si in Romania de o buna bucata de vreme, desi nu este tocmai un "produs alimentar", se regaseste si el pe lista celor ce atenteaza la silueta ta. Considerat a fi o masa intermediara intre micul dejun ("breakfast") si pranz ("lunch"), are un meniu de obicei devastator: felurite sosuri, produse lactate, briose, mezeluri, paste fainoase si rulouri cu diferite umpluturi. Nu cred ca mai e nevoie sa-ti spun ce ar insemna acest lucru daca ai avea parte fie si de doua-trei ori pe saptamana de un asemenea festin.

  • Aceleasi consecinte le vei observa nu peste multa vreme daca vei exagera in ceea ce priveste combinatiile pe baza de maioneza pe care le folosesti pentru salate. Pe undeva, este vorba tot despre un factor de natura psihologica; in mod eronat ajungem la concluzia ca, din moment ce mancam salate, ne putem "face de cap" in ceea ce priveste sosurile. Insa este o greseala, una care ne-ar putea aduce niste kilograme in plus. N-ar fi pacat?

  • Multora ne plac prajiturile pe care a fost presarata nuca de cocos. Mai mult, acest fruct este folosit si in diverse mancaruri. "Cap de afis" raman insa prajiturile, insa stiai ca 30 de grame de nuca de cocos pisata sunt echivalentul a 130 de calorii? Aceasta ca sa nu mai vorbim despre grasimi. Nu te priva de acest deliciu gastronomic, dar nu exagera. Savoarea sa este incontestabila, insa ia in considerare toate aspectele.
 

Comentariile 51-79 din 79

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cornely pe 11 Apr 2008, 06:40
    ...America

    Hey,Emilia,stii care e problema Americii?...Lenea!Foarte rar gasesti aici pe cineva care sa-si gateasca mancarea.Restaurantele de tip "Buffet"(platesti un pret si maninci cat incape!!!)sunt arhipline,toata lumea are transport personal(foarte rar cine merge pe jos)..produsele sunt f.scumpe?..fiecare se staruie sa te jupoaie cum poate! ..am si eu probleme cu Kg...vinovata e glanda tiroida.Cu reteta unui medic am reusit sa slabesc considerabil..stiti ce m-a ajutat mai mult?Munca in Cipru.In prima luna am slabit 10 Kg,cand m-am intors nu ma cunostea copilul!Dar nu va sfatui sa mergeti acolo,fetelor!Succes!!!

    0
    0

  • cathy pe 10 Apr 2008, 23:33
    terminati-va

    si eu vreau sa slabesc dar nu trebuie sa exageram.articolul de sus e mai mult decat stupid. mancati inghetata daca va este pofta,nu treceti pe langa ea si dupa 2 saptamani mancati cu kilogramele de pofta. cat despre fast food sa fim seriosi ,daca mananci la mc in fiecare zi si dupa aia bagi pachetul de tutun in plamani nu o sa fii niciodata multumita de tine chit ca mananci coacaze 2luni dupa aia si bei 3 l de apa/zi. MANCATI NORMAL .fotomodelele sunt majoritatea bolnave (fie la cap fie la stomac) si niste complexate ,probabil cum e si fata asta asta care ati pus-o voi asa mandra in poza. n-ati vazut si reclamele de pe la dove...asa arata femeile normale, nu ca anorexicele astea?!:D

    0
    0

  • cosmina pe 10 Apr 2008, 17:29
    dieta

    buna fetelor , f f multe comentari .Eu cred ca daca exista o alimentatie cit de cit controlata nu vor fi probleme si in primul rind vointa .Bafta !

    0
    0

  • lady-silyca pe 10 Apr 2008, 17:07
    pt Ramona

    Ramona cred ca ai citit toate comentariile cu trimitere la diete .Slabitul urgent ni-l dorim fiecare cu eforturi minime daca se poate ,stii cum se spune omul propune D-zeu dispune.Nu te confrunti cu un plus mare si afara de asta ai o varsta care iti permite sa pierzi usor aceste kg.este de prisos sa-ti spun ca daca ai posibilitatea de a merge la sala continua si nu te oprii se formeaza un fizic care arata ca este lucrat si grasimea se transforma in masa musculara si asta cred ca te deruteaza la cantar dar aspectul fizic nu cred ca este inestetic.incearca sa controlezi raportul aport caloric -consum.daca vii de la sala si mananci .ca un lup nu faci nimic de fapt renunta la rontait bea apa multa si masa de seara sa fie in jur de ora17.cu sala si cateva reguli este imposibil sa nu vezi si rezultate.Si nu te mai gandi la slabitul rapid ca te-ai putea lovi de efectul yo-yo care nu este deloc sanatos pt organism. succes

    0
    0

  • ramona pe 10 Apr 2008, 16:08
    vreau sa slabesc!!

    buna ziua! am 17 ani si jumatate ,1,60 si 67 de kg :(..si vreau sa slabesc urgent..am mers la sala timp de o luna si nici un rezultat! va rog mult sa imi dati un sfat!..sau un regim de urmat..Va multumesc mult!

    0
    0

  • lady-silyca pe 10 Apr 2008, 08:57
    emilia

    emilia subscriu si eu postului :tau treaba cu "buzunarele sanatoase"este un mare adevar .Multe cadem in capcana miraculoaselor tratamente cand de fapt am putea avea o viata sanatoasa care sa ne aduca rezultate.Isus a spus:hrana sa va fie si leac!Cred ca asta spune totul si darama mitul pastilelor.Trebuie sa avem rabdare pt ca kg alea nu s-au depus asa peste noapte si la fel nu vor disparea.

    0
    0

  • emilia pe 10 Apr 2008, 01:37
    herbalife

    In conditiile in care in SUA obezitatea este o problema nationala(declarata) am o singura intrebare: de ce "minunatele"produse pentru "sanatate" herbalife nu le folosesc si cetatenii americani? Singurul raspuns de bun simt este acela ca sunt foarte sanatoase pentru buzunarul celui care le comercializeaza si asta nici nu are legatura cu faptul ca cele mai mari vanzari sunt in Europa de est,nu?

    0
    0

  • ela pe 9 Apr 2008, 22:26
    dieta

    Buna fetelor! Eu am slabit 6 kg cu urmatorul regim luni-iaurt marti-cartofi fierti sau copti miercuri-mere joi-oua fierte vineri-peste fiert sau gratar sambata-pui fiert sau gratar duminica (ce vreti din zilele trecute) Am tinut regimul timp de 2 saptamani dupa care am luat detoxifiant de soc o luna timp in care nu am manacat prajeli,dulciuri si am baut foarte multa apa.Dupa un an de zile de cand am tinut regimul am mai slabit 4 kg fara regim dar nu am mai exagerat cu mancarea si mi-am controlat greutatea!Succes

    0
    0

  • cora pe 9 Apr 2008, 21:56
    raspunsuri

    Cristina, si eu am adopatat metoda cu lingurita de otet de miere cu mere dar eu puneam o lingura intr-o cana de apa dimineata DUPA ce mancam. Nu numai ca nu am ajuns la 2 saptamani, cat ar fi trebuit sa tin, pentru ca imi era deja rau ( si tu iei otetul inainte de masa, deci stomacul o sa ti se faca varza murata) dar nici nu a dat roade. Nu mai continua cu otetul. Este o prostie. Pentru toate celelalte fete care vor sa-si cunoasca greutatea ideala scadeti 10 din inaltime. de exemplu daca aveti 1.65 m, greutatea ideala este de 55kg (65-10). Mult succes cu slabitu!

    0
    0

  • cristina pe 9 Apr 2008, 21:05
    slabire

    Buna la toata lumea.... Am si eu aceeasi problema: vreau sa slabesc mai ales k vine caldura si mai ales pastele. Deocamdata iau otet de mere cu miere de la farmacie.... cate o lingura inainte de masa. Ati mai folosit si voi aceasta reteta? A dat roade? este bine cum iau sau trebuie altfel? Multam si astept raspunsul vostru....

    0
    0

  • mary pe 9 Apr 2008, 20:29
    vrei sa slabesti?

    salutare eu as spune ka trebuie tinut un regim alimentar o ratie alimentera korecta sa faci sport si sa nu maninci dupa orele 6seara dar kit mai multe fructe si legume daka nu veti minka toata ziua nimik poate ka veti slabi dar sa stiti ka dupa asta vor aparea probleme si mai grave ku stomakul nu poti sa slabesti brusc este nevoie de timp aveti grija de sanatatea voastra

    0
    0

  • Dana pe 9 Apr 2008, 19:43
    regim de viata sanatos

    Buna fetelor! Eu consider ca daca mancam cat mai sanatos (fara prajeli, multe legume si fructe, lactate degresate, etc), facem miscare, avem o gandire pozitiva, ne odihnim suficient..... se poate sa avem si o forma fizica buna, implicit o greutate normala. Insa.....totul este sa fim sanatoase,,,,,, Acum un an si ceva mi-am schimbat stilul de alimentatie, incepand sa mananc cat mai sanatos , astfel am slabit cam 8-9 kg (am 1,70 si 54 kg), Insa...dupa ce am slabit am aflat ca sufar de o boala cronica ce necesita obligatoriu regim alimentar.Nu mi-a fost greu sa tin regim deoarece eu adoptasem deja o alimentatie mai sanatoasa...... Asa ca .....sa nu ne mai facem atatea probleme ......cel mai important este sa fim sanatoase....chiar si cu cateva kilograme in plus.

    0
    0

  • georgeta pe 9 Apr 2008, 17:53
    dieta

    buna tuturor, varsta imi permite sa va spun ca orice dieta minune ati incerca,nu va da rezultate daca nu se face cu rabdare,sport,schimbarea stilului de viata....am avut 106 kg. la i,60m......va dati seama...am 70kg. dupa 1,5 ani ,fac Pilates, mananc 3 mese,gatite cu grija,sanatos,(inainte niciodata n-am mancat dimineata,doar o masa,pe la 5-6 seara)....SUCCES

    0
    0

  • ramy pe 9 Apr 2008, 17:52
    Salut!

    Eu am 1,56 inaltime si 53 de kilograme.Care ar fi greutatea me ideala?

    0
    0

  • marieana pe 9 Apr 2008, 15:17
    interesant

    am citit toate parerile eu am multa bunavointa in atine cure de slabire dar am momente cind ma supar si atunci simt nevoia sa maninc dupa acea stare imi pare rau ce pot face ?

    0
    0

  • Claudia pe 9 Apr 2008, 14:46
    buna!

    buna..am 1.55m si 48 kg.as vrea sa-mi spuneti care ar fi greutatea mea ideala?

    0
    0

  • Manuela pe 9 Apr 2008, 14:06
    Invitatie

    Niciodata efectul nu va fi inalaturat, daca nu se va cunoaste cauza. Odata cunoscuta cauza, se poate gasi remediul. Insa, nu trebuie uitat, ca fiecare dintre noi reactioneaza diferit, pentru ca, toate suntem UNICE :) Cum incercarea moarte n-are, sunati-ma: 0788.075725. A venit primavara si odata cu ea, SURPRIZELE.

    0
    0

  • lady-silyca pe 9 Apr 2008, 11:53
    reclama

    Adriana m-am interesat si eu de herbalife si sincera sa fiu cunosc chiar pe cineva care a slabit cu aceste produse si continua sa le ia cu toate ca a slabit 25 kg in 8 luni bineinteles si cu o dieta adica fara grasimi dulciuri etc .,miscare deloc chiar .Dar exista un "mic" inconvenient:pretul cam piperat pt o luna de tratament .Pt multe dintre noi costul este un obstacol de aceea am preferat sa-mi schimb stilul de viata ,apa mi-a devenit prietena ,la trezire beau 1 1/2 apa 1litru ceai verde pana seara maioneza am inlocuit-o cu iaurt nu prajesc carnea ci o fierb sau pe gratar de aragaz ouale le consum fierte si lista poate continua .aaa si cel mai important zic eu intr mese nu ciugul nimic dar absolut nimic decat apa sau ceai verde cu lamaie fara zahar si rezultatul?5 kg in 3 saptamani primele kg stiu ca se pierd mai repede dar trebuie mentinut ritmul si in perioada de "plafon"

    0
    0

  • CAT pe 9 Apr 2008, 11:02
    slabire reala

    Hello tuturor! Fetelor care doriti sa slabiti mai mult de 10 kg sau in jurul aporopiat al acesteia va transmit un sfat sincer: nu va mai luati dupa pastile minune, cica, ceaiuri, sala care slabeste rapid, nemancat sau mancat nu stiu ce produse care unora le fac bine altora extrem de rau...etc. pentru multe kilograme mergeti la un medic specialist, daca va este greu sau nu stiti cum sau unde il gasiti mergeti la medicul de familie. Pentru multe kilograme este nevoie de o schimbare lenta de metabolism , apoi de pastrarea greutatii cu sala. Eu am luat tot felul de pastile si ceaiuri, vroiam sa slabesc vreo 3-4 kilograme mai demult, si acum ma resimt groaznic cu stomacul. dupa ce slabiti mergeti la sala pentru mentinere, tonifiere, tonus, stare psihica excelenta.O sa vedeti rezultate reale, dar nu peste noapte si nu din auzite sau gen daca a mers la x merge si la mine.....Articolul este foarte bun, tineti cont si de sfaturile din el. O zi buna si insorita!

    0
    0

  • cora pe 9 Apr 2008, 10:56
    mersi

    Andre, mai linisteste-te! lumea face prostii si nu e nevoie sa sari in cap pentru asta. Articolu e ok, macar acum stiu si eu ce alimente nu ar trebui sa mananc. Dar la faza cu slabitu m-am regasit in 2 dintre comntariile de mai sus, sau doar in unul. Idee e ca si eu am 1.65 si am 53-54 de kg, si chiar as vrea sa mai slabesc. Nu am timp sa merg la sala pentru ca sunt in ajunul examenului, si de o dieta nu am um sa ma apuc pentru ca mama nu o sa stea sa gateasca pentru mine cand si ea are examen care se apropie. Mi s-a parut intresanta dieta cu 3 zile fructe si legume si 3 zile proteine. Mai detaliat, va rog?:D Mersi mult!

    0
    0

  • andre pe 9 Apr 2008, 09:57
    vai de mine

    Fetelor, de mult nu am mai vazut atatea greseli de limba in cateva posturi. Mai multa atentie, va rog. E ingrozitor: "poate imi pute-ti spune un regim ", "v-as multumii daca i-mi puteti", "te asigur ca nu va fii de durata", "1.5 L apa pe zii", "5 legume pe zii", "pregatesteti", "trebue", "regim an care", ca sa nu mai vorbesc de postul adrianei in care face reclama atat de subtila la niste produse pentru slabit. Voi tine cont insa de sfaturile din articol. E un articol super!

    0
    0

  • NUTI pe 9 Apr 2008, 08:25
    sfaturi

    Daca va dporiti sa slabiti ,trebue sa fiti ferm convinse .Tineti regim an care sa mancati 3 zile legume si fructe si 3 zile proteine (carne ,iaurt ,lactate ,peste ) cat mai slabe .Eu am tinut si am slabit an 2 luni 10 kg .Va doresc multa bafta .

    0
    0

  • adriana pe 9 Apr 2008, 08:20
    raspuns ptr toate femeile

    Ok deci dragele mele doriti sa slabiti fara nici o problema nu? adica fara multa sala de gym ,regim alimentare acum ,gata sa terminat ,cu asta .Nu ati auzit de produsele Herbalaif ,eu am slabit 22 kg in 6 luni ,fara regim ,fara antrenament, acum am 54 kg .Doriti sa le luati atunci scrietimi pe e-mail adi_loca2002@yahoo.ca( AM SA VA IAU O GREUTATE DE PE CAP ,DORITI SA DEVENITI DIN NOU SEXY ATUNCI SCRIEMI ADRIANA

    0
    0

  • Kitty pe 9 Apr 2008, 07:53
    CorinaH

    Vrei sa mai slabesti? Eu cred ca la 1.65, 53 kg e chiar ideal. Daca mai slabesti ajungi prea slaba si nici asa nu e bine.

    0
    0

  • corinaH. pe 9 Apr 2008, 00:13
    Buna ziua!

    Buna ziua!! Eu am 1,65 inaltime si 53kg si as dori sa mai slabesc!! V-as ruga sa imi spuneti va rog daca stiti care este greutatea ideala pentru inaltimea mea!! Va multumesc

    0
    0

  • florina pe 8 Apr 2008, 23:28
    pentru doina faciu

    este o mare greseala sa scapi de 10 KG intr-un timp atat de scurt. poate vei gasi o solutie miracol,dar te asigur ca nu va fii de durata. te-as sfatui sa o iei incet dar sigur. cu o igiena de viatza corespunzatoare si cu multa ambitie vei reusi. cateva sugestii: -cel putin 1.5 L apa pe zii -fructe dimineata pe stomacul gol,dar nu inainte de a te limpezi cu un pahar cu apa (inainte chiar sa te scoli din pat) -cereale cat mai neprelucrate si fara zahar - minim 5 fructe si 5 legume pe zii - evita sa manaci alimente deja pregatite.....pregatesteti singura totul asa inacat sa poti controla aportul de grasimi -nu incalzi uleiurile ci adauga-le la urma -si cat mai putina carne sau macar doar fiarta.....insa eu as renunta la ea,se poate si fara ... -ananasul te va ajuta si el f mult. MULT SUCCES!!!!

    0
    0

  • FLORINA pe 8 Apr 2008, 23:14
    pentru mariana

    salut, spui ca ai 1,70 inaltime ...scazi 70-10 si vei obtine greutatea ideala pentru inaltimea ta. adica 60KG. mult succes!

    0
    0

  • mariana pe 8 Apr 2008, 22:16
    dieta

    Salut... v-as multumii daca i-mi puteti spune care este greutatea ideala pentru 1.70 m si in prezent am 77 kg. sunt constienta ca trebuie sa mai dau jos...am un corp atletic si de curand am inceput sa ma duc la sala. Cu respect, Mariana

    0
    0

  • doina faciu pe 8 Apr 2008, 22:08
    buna ziua

    cum pot slabi intr-o luna cam 10kg si tinand cont ca sunt in postul pastelui.am 1.68 si am 83.300 de kg .am 3 luni de cand merg la sala am slabit nu foarte mult dar am slabit si mai mult am dat jos din volum.poate imi pute-ti spune un regim pentru a pierde kg pe care le vreau. va multumesc

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod