Greșeli dietetice care afectează oamenii

Știm cu toții că alimentele sănătoase sunt adesea mai scumpe decât alimentele cu o valoare nutritivă mică.
Însă valoarea alimentelor sănătoase s-ar putea să fie mai mare decât credeai până acum. Un nou raport publicat în The Lancet susține că o pătrime din decesele din întreaga lume sunt cauzate de dietele nesănătoase. Ce greșeli dietetice afectează oamenii?

Ce greșeli dietetice îți afectează sănătatea?


Studiul a confirmat că, la nivel global, 11 milioane din decese din 2017 au fost asociate cu dietele nesănătoase. Bolile cardiovasculare, anumite tipuri de cancer și diabetul de tip 2 au fost printre bolile care au cauzat aceste decese. 

Nutriția este unul dintre aspectele sănătății publice care a avut de suferit în cursul secolului XXI. Ratele mortalității cauzate de cancer au scăzut în Statele Unite în perioada 1999-2015. Dar noul raport evidențiază faptul alarmant că decesele corelate cu regimul alimentar au crescut.

Deși există mulți factori care influențează numărul tot mai mare de decese corelate cu regimul alimentar, raportul subliniază importanța unor recomandări nutriționale care sunt ignorate prea des.
De asemenea, subliniază necesitatea de a evita anumite greșeli dietetice pe care oamenii le fac des. Iată care sunt acestea!

1. Nu consumă suficiente nuci


Cele mai mari neajunsuri la nivelul consumul optim au fost observate în ceea ce privește nucile și semințele, potrivit unui comunicat de presă din cadrul raportului. În general, consumăm doar 12% din cantitatea de nuci și semințe recomandată. Cât ar trebui să consumi? Doza recomandată este de 21 de grame pe zi, iar aportul mediu este în multe cazuri de numai 3 grame pe zi. Nucile reprezintă o sursă excelentă de proteine, fibre, grăsimi sănătoase pentru inimă și vitamine. În loc de a consuma alimente care conțin grăsimi saturate nesănătoase, încearcă să mănânci un pumn de nuci.

2. Nu consumă suficient lapte


La nivel global, oamenii consumă doar 16% din cantitatea zilnică recomandată de lapte, potrivit noului studiu. Doza zilnică recomandată este de 435 de grame.
În ultimii ani, au existat multe dezbateri în ceea ce privește laptele. Însă consumul de lapte și de alte produse lactate cu un conținut sănătos de grăsimi a fost asociat cu un risc mai scăzut de obezitate. În plus, laptele integral ar putea ajuta copiii să absoarbă mai ușor vitamina D în corp. 

3. Nu consumă suficiente cereale integrale


Oamenii nu mănâncă suficiente cereale integrale. Aportul zilnic mediu este de 29 de grame, dar ar trebui să mâncăm 125 de grame pe zi. Beneficiile potențiale ale consumului de cereale integrale includ un risc scăzut al bolilor de inimă, o sănătate digestivă mai bună și asistență în gestionarea greutății. Consumul redus de cereale integrale (sub 125 de grame pe zi) a fost principalul factor de risc alimentar pentru deces și boli în Statele Unite.
Introdu aceste alimente în dieta ta pentru a putea crește cantitata de cereale integrale pe care le consumi: orez brun, orz, fulgi de ovăz, pâine integrală, paste integrale și popcorn.

4. Mănâncă prea multe alimente sărate, băuturi cu zahăr și carne procesată


Auzi tot timpul despre efectele secundare nocive ale consumul ridicat de sucuri cu zahăr. Acestea pot duce la creștere în greutate, apariția diabetului și a cariilor. Din păcate, nici sucurile dietetice nu sunt recomandate, deoarece au fost corelate cu un risc crescut de accidente vasculare cerebrale, infarct miocardic, demență și, în mod contraintuitiv, creștere în greutate. Cantitățile prea mari de sare pot provoca hipertensiune arterială, accidente vasculare și infarct, iar carnea procesară crește riscul de a face diabet, boli de inimă și anumite tipuri de cancer.

Având în vedere că ai aflat câți oameni mor din cauza acestor greșeli dietetice, poate că la următoarea vizită la magazin vei evita sucurile și vei alege fructe în schimb.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod